Уряд «за» підвищення ставки ПДВ. Подробиці оновленого Порядку блокування ПН. Дивіденди фізособам: нарахування, облік, виплата. 🙋‍♀️ Вечірній бухгалтер від 24.10.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні бухгалтерські новини на цей час. Радимо кращі статті та консультації дня, даємо зразки документів. І зовсім трошки професійного гумору 😉

Хто спішить, той людей смішить


Як діяти ФОП, які не дочекалися набуття чинності Закону та сплатили ВЗ «за себе» не на ті рахунки? Таке запитання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь.


Дивіденди фізособам

Для власників бізнесу отримання дивідендів це одна з основних цілей і винагород за діяльність їх підприємств. Як правильно визначити суму для дивідендів, хто їх може отримати, які податки треба сплатити та як правильно виплатити розглянемо у статті на прикладі товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ).


Ризик анулювання броні!


Після перегляду відео Ви дізнаєтеся:


  1. На який період призупинено послугу бронювання та хто проводитиме перевірки критичних підприємств.
  2. Що перевірятимуть та за який період.
  3. Наслідки невідповідності критеріям «критичності» на момент перевірки та за попередні періоди


Дивитися відео


Виправлення самостійно виявленої помилки в заяві №1-ОПП


Порядок виправлення помилок щодо відомостей про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського обліку та щодо інших помилок різниться. Деталі за посиланням. Але у всіх випадках потрібно подати заяву за ф. №1-ОПП з оновленою (виправленою) інформацією.


Військовий збір і підготовка до 2025 року


До набуття чинності Закону застосовуємо ставку 1,5%.


  1. А що буде, коли Закон набуде чинності?
  2. Які можливі ризики?
  3. Які доходи можна нарахувати прямо зараз, щоб зекономити на податках?
  4. Чи будемо перераховувати всі доходи за жовтень за ставкою 5%?


Розглядаємо ці запитання щоденно і 25 жовтня на безкоштовному вебінарі. Допоможемо Вам не припуститися помилок у розрахунках.


А кадровикам пояснимо, як до 15 листопада розробити номенклатуру справ 2025, за якою формою, який строк зберігання документів та як закрити номенклатуру справ 2024.


Безоплатна реєстрація


Уряд готовий оперативно підвищити ставку ПДВ


Оновлена редакція Меморандуму з МВФ передбачає можливість підвищення основної ставки ПДВ як ключового джерела додаткових доходів у випадку непередбачуваних ситуацій. Хоча часові рамки для такого підвищення не зазначені, наголошується на готовності за потреби оперативно вжити додаткових податкових заходів.


Подробиці оновленого Порядку блокування ПН


Кабмін вніс зміни до Порядку зупинення реєстрації ПН / РК в ЄРПН. Основні цілі змін боротьба з нелегальним обігом зерна та оподаткування ПДВ на експорт окремих видів сільськогосподарських товарів під час дії воєнного стану. Для запровадження цих змін потрібне окреме рішення Уряду щодо режиму експортного забезпечення, яке ще не прийнято. Деталі за посиланням. А також радимо переглянути відео.


Майстер-школа з військового обліку


Лише на нашому суперівенті Ви:


  1. Отримаєте знання про останні зміни у веденні військового обліку та бронювання на підприємстві.
  2. Розберетесь в оформленні, оплаті і соціальних пільгах для мобілізованих працівників.
  3. Навчитесь вести автоматизований військовий облік в програмі BAS Corp і Excel.
  4. Отримаєте шаблони для автоматичного формування списків персонального ВО і формування повідомлень до ТЦК (Дод. 1, 4) та відомості оперативного обліку військовозобов’язаних (Дод. 12).


До школи


Провайдери не мають право перебувати спрощенці


Суб'єкти господарювання, які надають послуги доступу до інтернету, наразі не можуть застосовувати спрощену систему оподаткування. Це підтвердив Кабмін у відповіді на відповідну петицію. Уряд розглядає можливість спрощення податкових умов для таких суб’єктів, але конкретних дій поки не вжито.


🎁 Редакція знову радує подарунками!


Сьогодні ми підготували для Вас чекліст для ФОП та роботодавця «Військовий збір у жовтні 2024»


Забрати подарунок


Корисне для бухгалтера


  1. Чи враховується пальне в баку електрогенераторної установки для ліміту пального, що зберігають без дозвільних документів
  2. Як відображати у 4ДФ стягнення аліментів коли стягувач дружина, а кошти направляють у виконавчу службу
  3. Постанова Кабміну щодо перевірки критичності підприємств для бронювання працівників діє з 24 жовтня
  4. Відповідальність роботодавця за порушення порядку використання коштів соцстрахування
  5. Інструкція із заповнення Звіту з праці №1-ПВ (місячна)


Вечірній Бухгалтер рекомендує ►


А Ви певні, що строки зберігання документів для знищення вже закінчились? Якщо ні це може обернутися відповідальністю, як для підприємства, так і для посадових осіб.


Як правильно визначити, скільки потрібно зберігати документи?


Ми вже про це подбали та створили спеціальний сервіс, який дозволить дізнатися мінімальний строк зберігання обраного Вами документа! Але краще один раз спробувати, ніж багато разів прочитати! Тому запрошуємо Вас застосувати на практиці цей інструмент та переконатися у його простоті.


Тим паче, що це безкоштовно🎉 !


Отримати доступ


Новини підготувала


Ваша щоб не плакати, я сміялась Редакція