Як діяти ФОП, які не дочекались набуття чинності Закону і сплатили ВЗ «за себе» не на ті рахунки

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

18.10.2024 перерахували ВЗ по ФОП на рахунок, що був відкритий до набрання чинності Законом. Як можна перенести цей платіж на рахунок, що відкритий для зарахування ВЗ для ФОП після прийняття Закону №4015-ІХ?

Для перенесення коштів на рахунок для зарахування ВЗ для ФОП, потрібно подати Заяву про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені (за ідентифікатором форми F1302002).

 

Подається Заява в до територіального органу ДПС за місцем адміністрування (обліку) помилково та / або надміру сплаченої суми. Тобто за місцем реєстрації ФОП.

 

У заяві потрібно зазначити:

 

  1. назву помилково сплаченого збору (військовий збір);
  2. його суму;
  3. дату сплати;
  4. реквізити з платіжного документа, за якими кошти перераховано до бюджету: код класифікації доходів бюджету, бюджетний рахунок, на який перераховано кошти, код ЄДРПОУ територіального органу Казначейства, на ім’я якого відкрито рахунок, та МФО Казначейства.


Також потрібно визначити напрям перерахування помилково та / або надміру сплачених коштів, що повертаються, у даному випадку  На бюджетний рахунок для погашення грошового зобов'язання та / або податкового боргу із зазначенням:


  1. код органу ДПС, куди перекидаються кошти і зазначити:
  2. назви органу ДПС, куди перекидаються кошти;
  3. коду класифікації доходів бюджету, на який повертаються кошти;
  4. назви коду бюджетної класифікації, на який повертаються кошти;
  5. рахунку, на який повертаються кошти;
  6. коду ЄДРПОУ територіального органу Казначейства, на ім'я якого відкрито рахунок, на який повертаються кошти.


До заяви за допомогою документа довільного формату (за ідентифікатором форми F1360102) подається копія платіжної інструкції на підставі якої був сплачений збір.

Завантажуйте шаблон Заява про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені

👌 Сервіс «Особистий Консультант» – це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання. Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал» або «Преміум».


Джерело: 7еminar