Уряд оновив норми виробничих втрат спирту і алкогольних напоїв

Кабмін вніс зміни до постанов, які регулюють норми втрат і виходу спирту та алкогольних напоїв, відповідно до чинного законодавства у сфері спиртової продукції. Зокрема, доповнено норми втрат спирту для виробництва джину, що забезпечує актуалізацію вимог для галузі

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанов КМУ від 28.10.2022 №1218 «Про затвердження норм виробничих втрат і виходу спирту етилового, у тому числі біоетанолу» і від 22.11.2022 № 1310 «Про затвердження норм виробничих втрат і виходу спиртових дистилятів, норм втрат спирту, виноматеріалів, соків під час виробництва алкогольних напоїв, норм виробничих втрат деяких видів алкогольних напоїв» з метою приведення їх у відповідність до положень Податкового кодексу України та Закон України від 18 № 3817-ІХ «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».


Серед іншого, доповнено норми виробничих втрат і виходу спиртових дистилятів, норми втрат спирту, виноматеріалів, соків під час виробництва алкогольних напоїв, норми виробничих втрат деяких видів алкогольних напоїв, затверджені Постановою №1310, нормами втрат 100-відсоткового спирту, приведеного до температури 20°C, під час виробництва джину.


Джерело: представник КМУ у ВРУ Тарас Мельничук