Важлива інформація про сире молоко: що має знати кожен продавець

Продавці сирого молока зобов'язані надавати повну інформацію про продукт, включаючи назву господарства, номер державної реєстрації, фактичну адресу, а також обов'язкові написи, зокрема: «Сире молоко, кип’ятити перед вживанням»

Сире молоко – продукт корисний і смачний, проте швидкопсувний і потребує особливих умов зберігання.


Багато родин надають перевагу саме сирому молоку. Разом із тим, перелік обов’язкової інформації про продукт визначено статтею 6 Закону України від 06.12.2018 №2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».


Окрім того, оператор ринку молока та молочних продуктів, який вводить в обіг сире молоко, повинен розмістити на видному місці наступну інформацію:


  1. назва господарства з виробництва молока, номер державної реєстрації та/або експлуатаційного дозволу, фактична адреса, номер телефону та адреса електронної пошти;
  2. напис «Сире молоко, кип’ятити перед вживанням»;
  3. напис «Вжити до (дата)». Зазначена тут дата повинна бути не пізніше, ніж через 3 дні після першого доїння сирого молока, яке вводиться в обіг;
  4. напис «Зберігати за температури від 0 °C до 6 °C в захищеному від світла місці».

Зазначена інформація може надаватись також з використанням QR-коду.

Джерело: Держпродспоживслужба

Отримуйте щодня свіжі новини та корисні подарунки 🎁👇