Коли починати утримувати 5% військового збору із зарплати. Нова форма №20-ОПП. Відповідальність за неправильно складену платіжку. 🙋‍♀️ Вечірній бухгалтер від 23.10.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні бухгалтерські новини на цей час. Радимо кращі статті та консультації дня, даємо зразки документів. І зовсім трошки професійного гумору 😉

За порядком розрахуйся!


Мінфін затвердив Порядок формування та оприлюднення переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства. Порядок спрямований на покращення податкового адміністрування під час воєнного стану та створює стимули для платників податків, пропонуючи їм певні переваги. Перелік буде публікуватися на вебсайті ДПС щоквартально, з можливістю відмови від оприлюднення. Деталі тут.


Повторна перевірка критичності підприємств для бронювання


Кабінет Міністрів дозволив повторну перевірку критичності підприємств та організацій, що мають право на бронювання працівників. Деталі за посиланням.


Зміни у Порядку обліку платників та нова ф. №20-ОПП


Зміни, внесені до Порядку обліку платників податків, спрямовані привести його положення у відповідність до чинного законодавства, зокрема законів, що регулюють електронну ідентифікацію, діяльність відокремлених підрозділів іноземних компаній, онлайн-комунікацію з платниками податків та податкове адміністрування під час воєнного стану. Також Мінфін виклав в новій редакції форми №20-ОПП, №34-ОПП та №30-ОПП.


Коли вже утримувати ВЗ із зарплати за ставкою 5%


Після перегляду відео Ви дізнаєтеся:


  1. Про нові ставки військового збору та утримання ВЗ з доходу військовослужбовця
  2. Коли починати утримувати військовий збір за ставкою 5%
  3. Як утримуватиметься військовий збір з виплат вересня та жовтня


Дивитися відео


Військовий збір і підготовка до 2025 року


До набуття чинності Закону застосовуємо 1,5%.


  1. А що буде, коли Закон набуде чинності?
  2. Які можливі ризики?
  3. Які доходи можна нарахувати прямо зараз, щоб зекономити на податках?
  4. Чи будемо перераховувати всі доходи за жовтень за ставкою 5%?


Розглядаємо ці питання щоденно і 25 жовтня на безкоштовному вебінарі. Допоможемо Вам не припуститися помилок у розрахунках.


А кадровикам пояснимо, як до 15 листопада розробити номенклатуру справ – 2025, за якою формою, який строк зберігання документів та як закрити номенклатуру справ – 2024.


Безоплатна реєстрація


Переходимо на зимовий час


Переведення годинника на зимовий час в останню неділю жовтня – на що звернути увагу бухгалтеру? Таке запитання надійшло до сервісу «Особистий Консультант». І наші експерти ретельно над ним попрацювали та надали вичерпну відповідь.


Продаж активів нижче собівартості: ризики донарахування ПДВ


Незважаючи на те, що нарахування ПДВ вже давно не залежить безпосередньо від собівартості, серед бухгалтерів завжди існує побоювання донарахування податків при здійсненні збиткових операцій. Крім того, часто постають питання щодо застосування мінімальної бази оподаткування. Розглянемо, які ризики існують при продажу товару (продукції) нижче собівартості і чи пов’язані вони із звичайною ціною та ціною придбання товарів.


Оновлений Порядок зупинення реєстрації ПН/РК діятиме з 21 листопада


Зміни, внесені до Порядку зупинення реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування, стосуються автоматизованого моніторингу відповідності ПН критеріям оцінки ризиків для операцій з експорту товарів. Встановлено нові норми для безумовної реєстрації ПН, пов'язаних з експортними операціями, і уточнено механізм моніторингу таких операцій, що сприятиме прозорішому адмініструванню під час воєнного стану.


🎁 Редакція знову радує подарунками!


Сьогодні ми підготували для Вас чекліст для ФОП та роботодавця «Військовий збір у жовтні 2024»


Забрати подарунок


Корисне для бухгалтера


  1. Наслідки використання РРО, реєстрація якого була скасована у зв`язку з закінченням строку експлуатації
  2. Безоплатна передача авто та пального в його баку військовій частині: що з ПДВ
  3. Чи звільнений «єдинник» 4 групи від земподатку, якщо передав свою земельну ділянку в оренду іншому платнику
  4. Призначення та виплата допомоги з тимчасової втрати працездатності
  5. Підстави для нарахування сум ПДВ, що стосуються податкового кредиту
  6. Виплати за померлого працівника отримали родичі: як показати у 4ДФ
  7. Чи загрожує відповідальність за неправильно складену платіжку


Вечірній Бухгалтер рекомендує ►


Обирайте передплату на Бухгалтерську Платформу №1 та отримуйте доступ до 2200+ відеоматеріалів, 5700+ зразків та шаблонів документів, а також унікального сервісу «Особистий консультант» для отримання безлімітних щоденних консультацій.


Отримати доступ


Новини підготувала


Ваша з високим рівнем добровільного добра Редакція