Що робити якщо на підприємстві не можна встановити перерву для відпочинку і харчування?
В Держпраці пояснюють, що відповідно до ст. 66 Кодексу законів про працю України, працівникам надається перерва для відпочинку і харчування:
тривалістю не більше двох годин. Перерва не включається в робочий час.
Перерва для відпочинку і харчування повинна надаватись, як правило:
через чотири години після початку роботи.
Час початку і закінчення перерви встановлюється правилами внутрішнього трудового розпорядку.
Працівники використовують час перерви на свій розсуд. На цей час вони можуть відлучатися з місця роботи.
На тих роботах, де через умови виробництва перерву встановити не можна, працівникові повинна бути надана можливість приймання їжі:
протягом робочого часу.
Перелік таких робіт, порядок і місце приймання їжі встановлюються власником або уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації.
Джерело: Держпраці
Матеріали на тему: