Правила заповнення платіжки у разі перерахування коштів з власного поточного рахунка на е–рахунок у СЕАРП та СЕ

Платіжна інструкція повинна містити дані для ідентифікації платника, отримувача, їх рахунків, суми операції та інші необхідні реквізити. При перерахуванні коштів на електронний рахунок платника у СЕАРП та СЕ, необхідно вказувати назву платника, його податковий номер, банк отримувача, номер електронного рахунка за стандартом IBAN, а також інформацію про призначення платежу у довільній формі

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 40 Закону України від 30.06.2021 №1591-IX «Про платіжні послуги» платіжна інструкція має містити інформацію, що дає змогу надавачу платіжних послуг ідентифікувати особу платника та отримувача за платіжною операцією, рахунки платника та отримувача, надавачів платіжних послуг платника та отримувача, суму платіжної операції та іншу інформацію (реквізити), необхідну для належного виконання платіжної операції.


Отже, у разі перерахування коштів з рахунка платника на його електронний рахунок у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (далі – СЕАРП та СЕ) у платіжній інструкції необхідно заповнювати:


  1. у полі «Отримувач» – назву платника податку;
  2. у полі «Код платника» – податковий номер платника податку;
  3. у полі «Банк отримувача» – «Казначейство України (ел. адм. подат.)»;
  4. у полі «Рахунок отримувача» – номер електронного рахунка у СЕАРП та СЕ за стандартом IBAN;
  5. у полі «Призначення платежу» – роз’яснювальну інформацію про призначення платежу в довільній формі. Наприклад: «перераховано на електронний рахунок».


Джерело: ДПС