У громадах чотирьох областей ВПО можуть отримати компенсації за теплопостачання

Проєкт «Підготовка до зими 2024-2025» передбачає видачу твердого палива, грошові виплати на його придбання та компенсацію витрат на опалення. Допомога надається внутрішньо переміщеним особам (ВПО), які відповідають певним критеріям вразливості

Благодійний фонд «Посмішка ЮА» за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF) реалізує проєкт «Підготовка до зими 2024-2025». Метою цього проєкту є допомога вразливим категоріям населення у підготовці до зимового періоду шляхом надання необхідних засобів для опалення або компенсації на придбання засобів опалення чи компенсації витрат на комунальні виплати.


У рамках проєкту бенефіціарам у 4-ї областях України (Запорізька, Донецька, Харківська, Дніпропетровська) надаються такі види допомоги:


  1. Видача твердого палива (брикетів) у натуральній формі – для мешканців Петро-Михайлівської громади Запорізької області.
  2. Грошові виплати для придбання твердого палива – для мешканців Михайлівської громади (Запорізька обл.), Апостолівської громади (Дніпропетровська обл.), Білозерської громади (Донецька обл.);
  3. Грошові виплати для компенсації платежів з постачання теплової енергії – м. Запоріжжя (Запорізька обл.), м. Харків (Харківська обл.), Білозерська та Добропільська громади (Донецької обл.), Апостолівська та Зеленодольської громади (Дніпропетровської обл.). Реєстрація на компенсацію з постачання теплової енергії відбувається через заповнення форми за посиланням до 18.10 включно (після 12:00 18.10 надсилання відповідей на форму буде неможливе).


Категорії вразливості, за якими надається допомога внутрішньо переміщеним особам: 


  1. Одинокі голови домогосподарств та/або жінки, які є головними доглядальницями у сім’ї;
  2. Особи з інвалідністю;
  3. Особи старшого віку (60+);
  4. Сім’ї з трьома і більше дітьми (до 18 років або до 23 років, якщо вони навчаються);
  5. Особи з хронічними хворобами та тяжкими захворюваннями (включаючи психічні розлади);
  6. Домогосподарства, у складі яких є людина, що втратила роботу з лютого 2022 року;
  7. Домогосподарства на обліку в територіальному центрі.


Наголошуємо, що обов’язковою умовою отримання гуманітарної допомоги у вигляді грошових виплат є наявність у вас статусу внутрішньо переміщеної особи (ВПО).


Важлива інформація для отримувачів допомоги:


  1. Отримання одночасно грошової допомоги на придбання палива і самого палива в натуральній формі неможливе;
  2. Ваші дані будуть перевірятись на повторне подання, тому, якщо ви, на час дії проєкту, вже зареєстровані на подібну допомогу від іншого фонду, то вже не зможете отримати її вдруге;
  3. До суми грошової допомоги не включається вартість доставки твердого паливa;
  4. Ми закликаємо купувати тверде паливо лише у сертифікованих постачальників, щоб забезпечити якість та безпеку;
  5. Ми просимо використовувати екологічно чисте пальне, щоб мінімізувати негативний вплив на довкілля.


Джерело: Благодійний фонд «Посмішка ЮА»