У 2024 році виробництво продукції аквакультури зросло на 22%

Українська аквакультура демонструє динамічний розвиток. У 2024 році виробництво продукції аквакультури зросло майже на 22% - до 18 621 тонни

Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль.


За його словами, лідери виробництв наступні області:


  1. Черкаська (4 400 т);
  2. Львівська (1 543 т);
  3. Хмельницька (1 517 т);
  4. Кіровоградська (1 456 т)
  5. Сумська (1 403 т) області.


Основні види риб:


  1. короп (8 896 т);
  2. товстолоб (4 434 т);
  3. білий амур (637 т);
  4. судак (1 854 т);
  5. лососеві (396 т);
  6. сомові (273 т);
  7. щука (211 т);
  8. осетрові (72 т).


Виробництво харчової ікри склало 4 280,5 кг.


Віталій Коваль наголосив:

Аквакультура одна із важливих складових продовольчої безпеки, що формує стабільне постачання якісної рибної продукції на український ринок. Її розвиток це ще один крок в рамках політики Мінагрополітики з імпортозаміщення. Наша мета – зробити так, щоб продукція, яка закуповується в Україні державними установами, була українського виробництва. Це посилить внутрішній ринок, забезпечить зайнятість у цій сфері та підтримає національних виробників.

Міністр також зауважив, що Україна з її значними водними ресурсами та сприятливим кліматом має всі можливості для подальшого розвитку цієї галузі для інтеграції у світові тренди. Адже сьогодні аквакультура забезпечує виробництво понад 50% рибної продукції у світі.


Джерело: Мінагрополітики

Отримуйте щодня свіжі новини та корисні подарунки 🎁👇