Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль.
За його словами, лідери виробництв наступні області:
- Черкаська (4 400 т);
- Львівська (1 543 т);
- Хмельницька (1 517 т);
- Кіровоградська (1 456 т)
- Сумська (1 403 т) області.
Основні види риб:
- короп (8 896 т);
- товстолоб (4 434 т);
- білий амур (637 т);
- судак (1 854 т);
- лососеві (396 т);
- сомові (273 т);
- щука (211 т);
- осетрові (72 т).
Виробництво харчової ікри склало 4 280,5 кг.
Віталій Коваль наголосив:
Аквакультура – одна із важливих складових продовольчої безпеки, що формує стабільне постачання якісної рибної продукції на український ринок. Її розвиток це ще один крок в рамках політики Мінагрополітики з імпортозаміщення. Наша мета – зробити так, щоб продукція, яка закуповується в Україні державними установами, була українського виробництва. Це посилить внутрішній ринок, забезпечить зайнятість у цій сфері та підтримає національних виробників.
Міністр також зауважив, що Україна з її значними водними ресурсами та сприятливим кліматом має всі можливості для подальшого розвитку цієї галузі для інтеграції у світові тренди. Адже сьогодні аквакультура забезпечує виробництво понад 50% рибної продукції у світі.
Джерело: Мінагрополітики