Гігієнічні вимоги для виробництва та обігу харчових продуктів в невеликих обсягах

Держпродспоживслужба показала інфографіки від Мінагрополітики про Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, що постачаються в невеликих обсягах кінцевим споживачам або локальним закладам роздрібної торгівлі

Держпродспоживслужба повідомила,  що наказом Мінагрополітики від 17.09.2024 №3498 затверджено Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, що постачаються в невеликих обсягах кінцевим споживачам або локальним закладам роздрібної торгівлі, які поширюються на відносини, пов’язані з виробництвом та обігом харчових продуктів тваринного походження, що постачаються за:


  1. прямими поставками виробником невеликих обсягів первинної продукції кінцевим споживачам та/або локальним закладам роздрібної торгівлі, що постачають її безпосередньо кінцевим споживачам;
  2. прямими поставками виробником невеликих обсягів м’яса свійської птиці (далі - птиці) та/або зайцеподібних, забитих в господарстві походження, кінцевим споживачам та/або локальним закладам роздрібної торгівлі, що постачають таке м’ясо безпосередньо кінцевим споживачам;
  3. поставками мисливцями та/або користувачами мисливських угідь невеликих обсягів туш диких тварин та/або м’яса диких тварин безпосередньо кінцевим споживачам та/або локальним закладам роздрібної торгівлі, що постачають їх безпосередньо кінцевим споживачам.


Детальніше в інфографіках, розроблених Мінагрополітики спільно з європейським проєктом EU4SaferFood:








Джерело: Держпродспоживслужба