Нові 6 послуг вже скоро будуть доступні в застосунку Дія

Михайло Федоров анонсував запуск шести нових послуг, серед яких відображення дозволів на зброю, перевірка легальності алкоголю та тютюну через еАкциз, мультишеринг документів, цифровізація послуг для бізнесу, повідомлення про проблеми зі зв'язком під час знеструмлень, та Дія.Підпис для юридичних осіб. Частина з цих послуг буде запущена найближчим часом, інші ще проходять узгодження

Команда Мінцифри працює на шаленій швидкості: тільки запустили шлюб онлайн – одразу перейшли до масштабного Нацкешбеку, а кілька днів тому додали в застосунок рекрутинг у топові підрозділи БпЛА.


Майже щотижня запускаємо сервіси в Дії та постійно працюємо над розробкою нових.


Скоро в застосунку зʼявляться ще 6 сервісів.


Про це повідомив Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму тг–каналі.


Трішки спойлерів:


  1. Відображення дозволу на зброю. У Дію підтягнуться відомості про зброю, дозволи на неї, а також буде можливість замовити витяг з Єдиного реєстру зброї.
  2. еАкциз. Важлива послуга для громадян і держави. Кожен зможе перевірити легальність алкоголю або тютюну через Дію, а вся інформація про продукцію міститиметься в електронній системі.
  3. Мультишеринг. Українці зможуть відправляти копії одразу декількох документів, зокрема довідок, у кілька кліків.
  4. Сервіси для бізнесу в комплексі е-Підприємець. Працюємо над цифровізацією декларацій та ліцензій для бізнесу. Наприклад, ліцензії на виконання робіт протипожежного призначення.
  5. Повідомлення про проблеми зі зв’язком. На період знеструмлень – надважлива послуга. Зможете повідомити про відсутність звʼязку, щоб регулятор міг вирішити цю ситуацію.
  6. Дія.Підпис для юридичних осіб. Працюватиме як і звичайний Дія.Підпис, але створить нові можливості для бізнесу, значно спростить і прискорить роботу установ та компаній.


Михайло Федоров повідомляє, що частину послуг буде запущено вже дуже скоро, щодо решти ще вирішуються бюрократичні питання. У будь-якому разі про всі запуски повідомлятиму на своїх сторінках у соцмережі, пише міністр.


Джерело: Михайло Федоров