За основним місцем зовнішній сумісник у відпустці без збереження зарплати: чи сплачувати мінімальний ЄСВ

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Маємо працівника за сумісництвом. Якщо він знаходиться у відпустці без збереження зарплати за основним місцем роботи чи повинні ми у цих періодах сплачувати за нього ЄСВ до мінімального розміру (1760 грн)?

Якщо це зовнішній сумісник, то ЄСВ нараховують на фактично нараховану зарплату.


У разі якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску.


При нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам з джерел не за основним місцем роботи ставка єдиного внеску, встановлена цією частиною, застосовується до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру (ст. 8 Закон України від 08.07.2010 № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», далі – Закон №2464).


Тобто на зарплату зовнішнього сумісника ЄСВ нараховується на фактично нараховану суму.


Законом №2464 не передбачено вимоги контролювати загальний нарахований дохід за всіма місцями роботи.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» – це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання. Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал»«Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: 7еminar