Ловіть повістку на е-mail: це вже реальність!

Військовозобов’язані, які уточнили свої дані через ЦНАП або додаток «Резерв+», почали отримувати повістки від ТЦК на електронну пошту, вказану під час уточнення даних. Повістка надходить з вимогою з’явитися та містить QR-код з реєстраційним номером. В Єдиному державному реєстрі призовників фіксується факт відправлення, проте неможливо встановити спосіб доставки (Укрпошта або електронна пошта)

Надсилання повісток через електронну пошту: новий спосіб комунікації з військовозобов'язаними.

Що ж стало передумовою? А пам’ятаєте, що без повідомлення адреси електронної пошти було неможливо уточнити персональні дані через ЦНАП та мобільний додаток «Резерв+»?

Так от, військовозобов’язаним, які уточнили свої персональні дані через ЦНАП або мобільний додаток «Резерв+», ТЦК почав надсилати повістки не засобами поштового зв’язку, як це встановлено чинним законодавством, а на електронну пошту, яку самі військовозобов’язані вказували під час уточнення даних і яку автоматично внесли до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.


Як це все виглядає на практиці. На вашу електронку надходить лист від ТЦК, де в тілі листа текстом пишеться вимога з’явитися, повідомляються наслідки неприбуття та прикріплюється QR-код, який формується за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів та має реєстраційний номер.


Фактично, в Єдиному державному реєстрі призовників фіксується факт відправлення повістки.


До речі з Реєстру неможливо встановити, що повістка надсилалась військовозобов’язаному не засобами поштового зв’язку за адресою його місця проживання, а на електронну пошту!


Якщо відсканувати QR-код, то в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів одразу відобразиться інформація про особисте отримання повістки.


Джерело: protocol.ua