Відпустка без збереження зарплати на період воєнного стану

Протягом дії воєнного стану роботодавець може надавати працівникам відпустку без збереження заробітної плати за їхнім проханням без обмеження строку та без зарахування цього часу до стажу роботи, що дає право на щорічну основну відпустку

Протягом періоду дії воєнного стану роботодавець на прохання працівника може надавати йому відпустку без збереження заробітної плати без обмеження строку та без зарахування часу перебування у такій відпустці до стажу роботи, що дає право на щорічну основну відпустку.


У період дії воєнного стану роботодавець за заявою працівника, який виїхав за межі території України або набув статусу внутрішньо переміщеної особи, в обов’язковому порядку надає йому відпустку без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у заяві, але не більше 90 календарних днів.


Таку відпустку можна брати частинами, але її загальна тривалість не може перевищувати 90 календарних днів упродовж дії воєнного стану. За домовленістю сторін відпустка може бути довшою, але до закінчення дії воєнного стану.


Джерело: Безоплатна правнича допомога