
Важливою складовою безпечності харчових продуктів є належне маркування матеріалів і предметів, що призначені для контакту з ними. Законом України від 03.11.2022 №2718-ІХ «Про матеріали і предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами», який набув чинності 19.11.2025, встановлено чіткі вимоги до такої інформації.
Зазначені матеріали та предмети повинні супроводжуватися такою інформацією:
- позначенням «для контакту з харчовими продуктами» або відповідним графічним знаком;
- спеціальними інструкціями щодо безпечного використання (за потреби);
- назвою та адресою виробника чи оператора ринку;
- маркуванням для забезпечення простежуваності;
- для активних матеріалів – відомостями про дозволене використання та речовини, що можуть вивільнятися.
Додатково передбачено вимоги для попередження споживачів щодо неїстівних частин матеріалів, наприклад, обов’язкове позначення «Не їсти!».
Такі правила забезпечують прозорість для споживачів, контроль за безпечністю та належне використання матеріалів і предметів, що контактують з харчовими продуктами.
Джерело: Держпродспоживслужба
Читайте більше:
Повернення акційного товару: що говорить законодавство
Товарні цінники у ФОП: основні правила діяльності від адвокатів
Безпечність харчових продуктів: продаж сипучих харчових продуктів
Чек на повернення товару: чи обов’язковий при банківському переказі




















Коментарів поки немає
Почніть розмову…