Як утримати військовий збір і куди сплачувати? Як подати заяву-розрахунок лікарняних на порталі ПФУ? Нацкешбек податки та банківська таємниця. 🙋‍♀️ Вечірній бухгалтер від 16.10.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні бухгалтерські новини на цей час. Радимо кращі статті та консультації дня, даємо зразки документів. І зовсім трошки професійного гумору 😉

7 кіл заяви-розрахунку


Щоб отримати фінансування від ПФУ для виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги по вагітності та пологах, допомоги на поховання, страхувальник (тобто роботодавець) має подати спеціальний документ заяву-розрахунок. Як її сформувати на порталі ПФУ розповідаємо у статті. Колеги, використовуйте наш безкоштовний калькулятор для підрахунку середньої зарплати лікарняних та декретних.


Виробники із зони бойових дій зможуть отримати гранти


Підприємства переробної промисловості, які діють у зонах активних бойових дій, зможуть отримати гранти до 8 млн грн, причому держава покриє 80% вартості проєкту, а решту сам грантер. Гранти можна використати на інвестиційні потреби, включаючи придбання нового обладнання. Деталі тут.


Затверджено план державних статспостережень на 2025 рік


Кабмін затвердив план державних статистичних спостережень на 2025 рік, що включає 90 спостережень, з яких 7 є експериментальними. Документи містять терміни та тематику оприлюднення статистичних даних, підготовлених Держстатом, Мінфіном та НБУ.


Як працює національний кешбек: оподаткування та банківська таємниця


Після перегляду відео Ви дізнаєтеся:


  1. Що таке програма «Національний кешбек» і як стати її учасником
  2. Які товари (послуги) реалізуються в межах програми «Національний кешбек»
  3. Чи оподатковується кешбек і які відомості щодо руху коштів платника отримає ДПС


Дивитися відео


Як утримати військовий збір і куди сплачувати?


Роботодавці вже «ламають» голову над тим, як правильно утримати податки з працівників і не наробити помилок. Підприємці шукають рахунки та не знають яку суму податку сплатити. А строк сплати авансових внесків до 20 жовтня.


Крім того, багато запитань щодо нарахування та сплати ВЗ з інших доходів фізосіб.


Закон підпишуть сьогодні, завтра. Вже час розібратися та визначитися з усіма питаннями.


Наші експерти готові надати вам відповіді на безкоштовному вебінарі 17 жовтня.


Безоплатна реєстрація


Табель обліку робочого часу


Табель обліку робочого часу – важливий документ на підприємстві, що виконує не лише функцію обліку явок і неявок працівників. Від його правильного заповнення залежать нарахування зарплати та інші показники. У статті говоримо про основні правила заповнення табеля обліку робочого часу.


Грант для ФОПа-«єдинника»: що з лімітом


Доходи ФОП, отримані як гранти, не враховуються у складі доходу для спрощеної системи оподаткування, якщо вони не пов’язані з наданням послуг на користь надавача коштів. Однак такі доходи підлягають оподаткуванню за загальними правилами для фізичних осіб, зокрема, за ставкою 18% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% військового збору. Податковий агент зобов'язаний утримувати ці податки при виплаті гранту ФОП.


Заміна довідки про взяття на облік платника за ф. №34-ОПП


Нова довідка за формою №34-ОПП видається у разі внесення змін до даних платника податків, а саме таких даних як: найменування, місцезнаходження, керівник, або контролюючий орган за основним місцем обліку. Для отримання дубліката або копії довідки за ф. №34-ОПП платник податків може подати запит за ф. №34-ОПН до ДПС, особисто, поштою або через Е–кабінет


🎁 Редакція знову радує подарунками!


Сьогодні ми підготували для Вас бухгалтерський порадник «ТОП-7 правил (НЕ)нарахування індексації у жовтні»


Забрати подарунок


Корисно для бухгалтера


  1. Чи потрібно повідомляти ДПС про прийняття працівника на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості
  2. Мобілізованого працівника потрібно відображати у податковому розрахунку
  3. Юрособа-оредодавець єдинник на 3 групі сплачує ВЗ із суми відшкодованих комунальних платежів
  4. За яким ідентифікатором форми подають Звіти № 1-ВП та № 1-ОП
  5. Особливості оплати листка непрацездатності дружинам військовослужбовців
  6. Земля на ТОТ: чи подавати додаток МПЗ до прибуткової декларації
  7. Відпустка до 56 к. дн. та порядок її компенсації: роз'яснення для працівників освіти
  8. Орган фінконтролю може застосувати превентивні вимоги до суб’єкта перевірки


Вечірній Бухгалтер рекомендує ►


Обирайте передплату на Бухгалтерську Платформу №1 та отримуйте доступ до 2200+ відеоматеріалів, 5700+ зразків та шаблонів документів, а також унікального сервісу «Особистий консультант» для отримання безлімітних щоденних консультацій.


Отримати доступ


Новини підготувала


Ваша краще взагалі не хворіти Редакція