До Держпродспоживслужби періодично надходять звернення, в яких споживачі повідомляють, що при зважуванні фасованого харчового продукту виявилось, що вага цього продукту менша заявленої на етикетці.
Фахівці Держпродспоживслужби пояснили, що відповідно до Технічного регламенту щодо деяких товарів, які фасують за масою та об’ємом у готову упаковку, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 №1193, встановлено допустимі від’ємні відхилення вмісту упакованої одиниці, а саме:
- 9% при номінальному вмісті від 5 до 50 грамів/мілілітрів;
- 4,5 грамів/мілілітрів при номінальному вміст від 50 до 100 грамів/мілілітрів;
- 4,5% при номінальному вмісті від 100 до 200 грамів/мілілітрів;
- 9 грамів/мілілітрів при номінальному вмісті від 200 до 300 грамів/мілілітрів;
- 3% при номінальному вміст від 300 до 500 грамів/мілілітрів;
- 15 грамів/мілілітрів при номінальному вміст від 500 до 1000 грамів/мілілітрів;
- 1,5% при номінальному вміст від 1000 до 10000 грамів/мілілітрів.
Джерело: Держпродспоживслужба
Читайте більше:
Реклама знижок: що має знати споживач та продавець
Важлива інформація про сире молоко: що має знати кожен продавець
Ринок та контроль: Держпродспоживслужба та бізнес обговорили актуальні питання