Правила первинного виробництва: інфографіка з роз’ясненням для операторів ринку

Первинне виробництво харчових продуктів має окремі вимоги в рамках чинного харчового законодавства України. Оператори ринку, які займаються вирощуванням рослин, утриманням тварин, виробництвом молока, риби, меду, яєць та інших продуктів бджільництва, підпадають під специфічні правила та винятки щодо державного контролю. У серії інфографік, підготовленій спільно з Мінагрополітики, роз’яснюється, які саме вимоги застосовуються до операторів первинного виробництва, а які – ні, та які види діяльності вважаються первинним виробництвом згідно із законом

Особливості базових вимог харчового законодавства для операторів ринку, що здійснюють первинне виробництво тема нашої сьогоднішньої серії інфографік, підготовленої спільно з Міністерство аграрної політики та продовольства України.


Розповідаємо про:


  1. Вимоги законодавства, які поширюються та які не поширюються на операторів ринку, що здійснюють первинне виробництво;
  2. Які заходи державного контролю застосовуються, а які не застосовуються до операторів ринку, що здійснюють первинне виробництво.


Роз’яснюємо яке виробництво є первинним, а яке – ні:


  1. Виробництво продуктів рослинного походження;
  2. Поводження з тваринами, які призначені для виготовлення харчових продуктів;
  3. Виробництво молока;
  4. Виробництво риби та рибних продуктів, живих двостулкових молюсків, живих голкошкірих, живих кишковопорожнинних, живих морських черевоногих;
  5. Виробництво яєць;
  6. Виробництво меду та інших продуктів бджільництва.



Джерело: EU4SaferFood

Облікова політика – сукупність принципів, методів і процедур, які використовує підприємство для ведення бухгалтерського обліку, складання та подання фінансової звітності. Пропонуємо Вам безкоштовне рішення для полегшення завдання з підготовки документа та мінімізації податкових ризиків – Конструктор Облікова політика.

Отримуйте щодня свіжі новини та корисні подарунки 🎁👇