Особливості базових вимог харчового законодавства для операторів ринку, що здійснюють первинне виробництво тема нашої сьогоднішньої серії інфографік, підготовленої спільно з Міністерство аграрної політики та продовольства України.
Розповідаємо про:
- Вимоги законодавства, які поширюються та які не поширюються на операторів ринку, що здійснюють первинне виробництво;
- Які заходи державного контролю застосовуються, а які не застосовуються до операторів ринку, що здійснюють первинне виробництво.
Роз’яснюємо яке виробництво є первинним, а яке – ні:
- Виробництво продуктів рослинного походження;
- Поводження з тваринами, які призначені для виготовлення харчових продуктів;
- Виробництво молока;
- Виробництво риби та рибних продуктів, живих двостулкових молюсків, живих голкошкірих, живих кишковопорожнинних, живих морських черевоногих;
- Виробництво яєць;
- Виробництво меду та інших продуктів бджільництва.
Джерело: EU4SaferFood
Облікова політика – сукупність принципів, методів і процедур, які використовує підприємство для ведення бухгалтерського обліку, складання та подання фінансової звітності. Пропонуємо Вам безкоштовне рішення для полегшення завдання з підготовки документа та мінімізації податкових ризиків – Конструктор Облікова політика.