Заголовок тимчасово відсутній
Гр. 1 та 2 – код продукції та вид продукції вказуємо коди та назви видів продукції з Додатку № 49. Алкогольні напої займають коди з 29 по 68 та 84.
Вимоги щодо заповнення форми № 2-РС.
В першу чергу, щодо одиниць виміру. Згідно п. 2 розділу ІІ Порядку № 49: «дані щодо коду продукції згідно з УКТ ЗЕД 2208 (крім виноробної продукції) вносяться до таблиці в декалітрах, у перерахунку на безводний спирт (дал б.с.) та у фізичній вазі (дал)». Пам’ятаємо, що 1 дал = 10 літрів. Для переводу фізичної ваги у об’єм безводного спирту існують спеціальні таблиці, в яких враховуються температура повітря (норма +20 град. С), питома густина спирту тощо. У найбільш спрощеному випадку декалітри просто треба помножити на міцність напою (у %). Наприклад, для горілки (40%) 750 дал = 300 дал б.с. (= 750 × 0.4).
Отже, при заповненні звіту:
для алкоголю з кодом УКТ ЗЕД 2208, що не є виноробною продукцією, по кожному виду продукції в розділі І звіту інформацію дублюємо: один рядок в дал, а інший – в дал б.с. та ставимо відповідні одиниці виміру в гр. 3. В Додатку № 49 це продукція з кодами 58-64, а саме горілка та горілка особлива; лікеро-горілчані вироби, зокрема слабоалкогольні напої, віскі, ром, джин; напівфабрикати спиртовані (спиртовані морси, соки, настої);
для виноробної продукції та інших алкогольних напоїв проставляємо кількість тільки в одному рядку в дал. В Додатку № 49 це продукція з кодами 29-57 (настоянки з кодом УКТ ЗЕД 2103903000, вина виноградні натуральні, виноматеріали, вермути та ін.), 65-68 (міцні напої з виноградної та з плодово-ягідної сировини, коньяк, бренді) та 84 (пиво з солоду).
Крім одиниць виміру при заповненні звіту слід звернути увагу ще на такі нюанси:
округлення у звіті застосовується в три знаки після коми (ЗІР, категорія 113.04);
якщо інформація щодо певних кількісних показників у будь-якій графі звіту відсутня, то у таких графах проставляються нулі ( роз’яснення підкатегорії 113.04 ЗІР);
по декілька рядків треба відводити на види продукції, яка має більше одного коду згідно з УКТ ЗЕД. Це стосується видів продукції з кодами 32-37, 43-46, 57, 67 в Додатку № 49. Так як форма звіту не передбачає окремої колонки для наведення кодів УКТ ЗЕД, то для таких «подвійних» чи «потрійних» продуктів вказуємо ці коди у примітках (гр. 14 розділу І). Наприклад, коньяк має один код 67 згідно Додатку № 49, але 2 різних коди УКТ ЗЕД: 22082012 та 22082062 (в залежності від місткості тари). Отже, по коньяку треба вказувати ЗЕД-код у графі приміток;
за групами підпорядкованих кодів 33 «Вина виноградарі» (коди 34-37), 40 «Виноматеріали» (коди 41-43), 59 «Лікеро-горілчані вироби» (коди 60-63) інформацію у звіті слід наводити двічі: один раз як самостійний код та вид продукції та другий раз – у складі відповідного коду та виду продукції. Наприклад, окремо наводяться суми по віскі (код 61), рому (код 62), але всі вони включаються до суми по рядку лікеро-горілчані вироби (код 59). І це треба робити в дал та дал б.с.
Раді допомогти, звертайтесь ще!
Відповідь від 15 хвилин!
Підключіть сервіс «Особистий консультант» та отримайте рішення всіх ваших робочих завдань від найкращих експертів-практиків країни.
Внесення запису про зміну прізвища в трудову книжку робітниці
Чи потрібно підвищувати оклади після обнулення індексації зарплати
Чи стосуються КВЕДи 80.10, 80.20 і 80.30 охоронної діяльності
Узагальнення товарів у фіскальному чеку та способи оплати
Алгоритм дій для переходу з ПДВ на ЄП 3 групу
Вибір оптимальної системи оподаткування для манекенниці як ФОП
Як розпочати ведення касової книги для ТОВ з ПРРО
Чи існує посада продавець-касир у сучасних компаніях
Документація для ФОП: сплата без призначення та РРО облік
Сплата ЄСВ за заробітну плату працівника на сумісництві
ПДВ на реалізацію с/г продукції нижче собівартості: нюанси
Чи необхідно підвищувати зарплату відповідно до нової мінімалки
Питання про застосування 7% ПДВ на медичні ваги
ТОВ-платник ПДВ, продаємо різні ваги. Придбали у постачальника медичні …
Розрахунок лікарняних: як визначити зарплату за відпрацьовані дні
Виправлення помилки в декларації з ПДВ: ліміти на дату
В декларації з ПДВ у службовому рядку 19.1 було …

