Отже, поради наступні:
- Оцініть стан упаковки. Пакування повинно бути цілим, без пошкоджень:
- якщо упаковка тріснута або сильно пом’ята, це може свідчити про неправильне зберігання;
- зверніть увагу на чистоту упаковки, забруднена тара – привід відмовитися від покупки.
- Перевірте шкаралупу. Шкаралупа має бути цілою, без тріщин, плям і дефектів. Пошкоджене яйце може містити бактерії, зокрема сальмонелу. Навіть одна тріщина – вагома причина не купувати продукт.
- Зверніть увагу на маркування. У разі поштучного продажу яєць споживачеві має надаватись обов’язкова інформація про харчовий продукт, визначена статтею 6 Закону України від 06.12.2018 №2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». В тому числі мінімальний термін придатності яєць (рекомендовано не більше 28 днів від дати знесення яєць).
- Умови зберігання. Яйця повинні зберігатися у холодильнику. Тепло і перепади температур скорочують термін придатності та підвищують ризики псування.
Будьте уважні і обережні, бережіть своє здоров’я і здоров’я своїх близьких!
Джерело: Держпродспоживслужба