БЕБ забезпечило відшкодування до бюджету понад 6,8 млн грн несплачених податків

Детективи БЕБ у Волинській області відшкодували збитки на суму понад 6,8 млн грн, завдані бюджету місцевою компанією, директор якої умісно ухилився від сплати податків. Під час розслідування було доведено вину керівника компанії у несплаті податків. Кримінальне провадження передано до суду

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Волинській області забезпечили відшкодування понад 6,8 млн грн завданих бюджету збитків місцевою компанією.


Слідством встановлено, що директор товариства умисно ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах. Товариство займається оптовою торгівлею господарськими товарами.


Отримуючи доходи від продажу, керівник компанії не в повному обсязі відобразив їх в декларації з податку на прибуток та податку на додану вартість, що призвело до ненадходження до бюджету понад 6,8 млн грн податків.


Під час досудового розслідування детективи БЕБ довели вину директора в ухиленні від сплати податків та забезпечили відшкодування завданих державі збитків у повному обсязі. 


Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків у великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб). 


Кримінальне провадження скеровано до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності відповідно до ч. 4 ст. 212 ККУ.


Джерело: БЕБ