Посадові інструкції
20.03.2025

Робоча інструкція апаратника борошномельного виробництва 3-го розряду

2

 

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________»

(назва підприємства)

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________»

підпис       Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 «__» ________ 20__ р.

 

РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ

апаратника борошномельного виробництва 3-го розряду

(Код КП – 8273)

 

1. Загальні положення

1.1. Ця робоча інструкція визначає функціональні обов'язки, права та відповідальність апаратника борошномельного виробництва 3-го розряду.

1.2. Призначається на робоче місце та звільняється з робочого місця наказом по організації (підприємству/організації).

1.3. Підпорядковується безпосередньо ___________________.

1.4. Керує роботою ______________.

1.5. Під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.

 

2. Завдання та обов'язки

2.1. Веде технологічний процес підготовки зерна до помелу (очищає зернову масу від домішок, очищає поверхню зерна "сухим" та "вологим" способами), здрібнює зерно на вальцьових верстатах, просіває продукти розмелу та збагачення круподунстових продуктів під керівництвом апаратника вищої кваліфікації.

2.2. Затарює готову продукцію в мішки на ваговибійних апаратах різних типів, крім автоматичних карусельних установок.

2.3. Зашиває мішки з продукцією на лініях, оснащених автоматичними карусельними установками.

2.4. Обслуговує, спостерігає та контролює роботу транспортерів, вентиляторів, фільтрів, аспіраційних установок, самопливних комунікацій, ваговибійних апаратів, крім автоматичних карусельних установок, мішкозашивальних машин на лініях, оснащених автоматичними карусельними установками.

2.5. Обслуговує та спостерігає за роботою вальцьових верстатів, розсійників, зерноочисних, мийних та ситовіяльних машин під керівництвом апаратника вищої кваліфікації.

2.6. Перевіряє правильність відважок, додержує стандартну вагу мішків з продукцією; бере участь у натягуванні та заміні сит.

2.7. Налагоджує та регулює роботу обслуговуваного устаткування.

2.8. Забезпечує безперебійне та рівномірне подавання продукту.

2.9. Пускає та зупиняє обслуговуване устаткування.

2.10. Виявляє несправності в роботі устаткування, що обслуговується, а також бере участь в їх усуненні.

2.11. Забезпечує нормальний санітарний стан робочих зон та устаткування, що обслуговується.

2.12. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.

2.13. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.

3. Права

Апаратник борошномельного виробництва 3-го розряду має право:

3.1. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.

3.2. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.

3.3. Вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.

3.4. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.

3.5. Знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.

3.6. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.

3.7. Підвищувати свою професійну кваліфікацію.

3.8. Повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.

3.9. Ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.

 

4. Відповідальність

Апаратник борошномельного виробництва 3-го розряду несе відповідальність за:

4.1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.

4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

4.3. Розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.

4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.

4.5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.6. Завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.7. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.

 

5. Повинен знати

Апаратник борошномельного виробництва 3-го розряду повинен знати:

5.1. Порядок очищення та розмелювання зерна, просіювання і збагачення круподунстових продуктів.

5.2. Правила маркування та зашивання мішків з готовою продукцією на лініях, оснащених автоматичними карусельними установками.

5.3. Порядок затарювання готової продукції та відходів на ваговибійних апаратах різних типів, крім карусельних установок.

5.4. Будову та правила експлуатації транспортерів, самопливних комунікацій, вентиляторів, фільтрів, аспіраційних установок, мішкозашивальних машин, ваговибійних апаратів та іншого аналогічного за складністю устаткування, що обслуговується, види сит.

5.5. Способи виявлення та усунення несправностей у роботі устаткування, що обслуговується.

5.6. Слюсарну справу.

 

6. Кваліфікаційні вимоги

Професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, підвищення кваліфікації і стаж роботи за професією апаратника борошномельного виробництва 2 розряду - не менше 1 року.

Доступ до матеріалу надається лише
передплатникам платформи

Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, .
Або , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.

2

Коментарі

Коментарів ще немає

Інше
10.10.2025

Графік відпусток на 2026 рік затверджений директором

1

5600

Накази
10.09.2025

Наказ про облікову політику ТОВ

2

5827

Накази
06.10.2025

Наказ про проведення щорічної інвентаризації

2

5303

Листи, довідки
15.10.2025

Довідка-розрахунок нарахування та сплати ЄСВ

2

4729

Інше
29.06.2025

Табель обліку використання робочого часу

2

9140

Облікові документи
02.06.2025

Відомість нарахування заробітної плати

2

4366