Посадові інструкції
07.06.2023

Робоча інструкція кондитера 6-го розряду

29

 

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________»

(назва підприємства)

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________»

підпис       Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 «__» ________ 20__ р.

 

РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ

кондитера 6-го розряду 

(Код КП — 7412)

 

I. Загальні положення

1.1. Ця робоча інструкція визначає функціональні обов’язки, права та відповідальність кондитера 6-го розряду .

1.2. Кондитер 6-го розряду належить до категорії «Кваліфіковані робітники з інструментом» Національного класифікатора України ДК003:2010 «Класифікатор професій».

1.3. Кондитер 6-го розряду приймається на роботу та звільняється наказом директора підприємства.

1.4. Кондитер 6-го розряду безпосередньо підпорядковується _________________________.

1.5. У разі відсутності кондитера 6-го розряду  його обов’язки виконує робітник підприємства, який призначається в установленому законодавством порядку з набуттям відповідних прав і відповідальності за неналежне виконання покладених на нього обов’язків.

 

2. Завдання та обов'язки

2.1. Веде процес виготовлення високохудожніх, оригінальних, фігурних, зроблених на замовлення, національних тортів.

2.2. Формує складнофігурні тістові заготовки.

2.3. Здійснює складне художнє оздоблення виробів.

2.4. Підбирає оздоблювальні матеріали за кольором, формою, розміром.

2.5. Здійснює монтаж малюнка з різних дрібних та середніх деталей.

2.6. Розробляє рецептури та технологію виготовлення фірмових тортів та тістечок.

 

3. Права

Кондитер 6-го розряду має право: 

3.1. Ознайомлюватися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються його діяльності.

3.2. Брати участь в обговоренні питань, що стосуються виконання його обов'язків.

3.3. Вносити на розгляд керівництва підприємства пропозиції щодо покращення роботи, пов'язаної з обов'язками, що передбачені цією інструкцією.

3.4. В межах своєї компетенції повідомляти керівництву підприємства про всі недоліки, виявлені в процесі його діяльності, та вносити пропозиції щодо їх усунення.

3.5. Вимагати від керівництва підприємства сприяння у виконанні ним посадових обов'язків.

 

4. Відповідальність 

Кондитер 6-го розряду несе відповідальність: 

4.1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, а також за невикористання або неповне використання своїх функціональних прав, що передбачені цією посадовою інструкцією, — в межах, визначених чинним законодавством України про працю.

4.2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, — в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.

4.3. За завдання матеріальної шкоди — в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.

 

5. Повинен знати

5.1. Технологію виготовлення високохудожніх, оригінальних, фігурних, зроблених на замовлення, національних тортів. 

5.2. Правила та прийоми розроблення рецептур виробів з випечених, оздоблювальних напівфабрикатів.

5.3. Товарознавчу характеристику сировини та напівфабрикатів.

5.4. Способи та прийоми високохудожнього оздоблення виробів.

 

6. Кваліфікаційні вимоги

Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією кондитера 5 розряду — не менше 1 року.

 

Доступ до матеріалу надається лише
передплатникам платформи

Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, .
Або , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.

29

Коментарі

Коментарів ще немає

Накази
06.10.2025

Наказ про проведення щорічної інвентаризації

1

5032

Накази
10.09.2025

Наказ про облікову політику ТОВ

1

5526

Листи, довідки
15.10.2025

Довідка-розрахунок нарахування та сплати ЄСВ

1

4585

Інше
29.06.2025

Табель обліку використання робочого часу

8958

Облікові документи
02.06.2025

Відомість нарахування заробітної плати

1

4202