Робоча інструкція пивовара
|
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________» (назва підприємства)
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________» підпис Ім’я ПРІЗВИЩЕ «__» ________ 20__ р.
|
РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ
пивовара
(Код КП - 8278)
1. Загальні положення
1.1. Ця робоча інструкція визначає функціональні обов’язки, права та відповідальність пивовара.
1.2. Пивовар приймається на роботу та звільняється наказом директора підприємства.
1.3. Пивовар безпосередньо підпорядковується __________________________.
1.4. У своїй діяльності пивовар керується локальними актами підприємства (статутом, правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором та ін.), цією робочою інструкцією, організаційно-розпорядчими документами підприємства з відповідних питань.
1.5. У разі відсутності пивовара його обов’язки виконує робітник підприємства, який призначається в установленому законодавством порядку з набуттям відповідних прав і відповідальності за неналежне виконання покладених на нього обов’язків.
1.6. ___________________________________________________________________.
2. Завдання та обов’язки
2.1. Організовує технологічний процес пивоваріння: зварка сусла, фільтрація, ферментація, дозрівання.
2.2. Контролює відповідність параметрів (температури, часу, pH) технологічним картам і стандартам.
2.3. Забезпечує ефективне та економне використання сировини, енергії і води.
2.4. Бере участь у впровадженні нових технологій і якості продукції.
2.5. Проводить лабораторні аналізи: перевірка якості сировини й напівпродуктів.
2.6. Контролює санітарний стан обладнання, інструментів, виробничих приміщень.
2.7. Розробляє пропозиції щодо вдосконалення процесу, продукції, зменшення витрат.
2.8. Веде необхідну документацію: виробничі журнали, звіти та облік.
2.9. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.
2.10. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.
3. Права
Пивовар має право:
3.1. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.
3.2. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.
3.3. Вимагати сприяння у виконанні своїх обов’язків і здійсненні прав.
3.4. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання обов’язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.
3.5. Знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.
3.6. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх обов’язків і розпоряджень керівництва.
3.7. Удосконалювати свою професійну кваліфікацію у встановленому порядку.
3.8. Повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності та вносити пропозиції щодо їх усунення.
3.9. Ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов’язки і критерії оцінки якості виконання обов’язків.
4. Відповідальність
Пивовар несе відповідальність за:
4.1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією робочою інструкцією обов`язків.
4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту на об’єктах підприємства.
4.3. Розголошення інформації про будівельне підприємство, що належить до комерційної таємниці.
4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів підприємства та законних розпоряджень керівництва.
4.5. Правопорушення, скоєні в процесі діяльності (в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством).
4.6. Завдання матеріального збитку підприємству (в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством).
5. Повинен знати
Пивовар повинен знати:
5.1. Технологію пивоваріння, ферментації, методи контролю якості.
5.2.Технічні характеристики обладнання.
5.3. Способи контролю сировини та готової продукції.
5.4. Нормативні документи: стандарти, рецептури, технологічні карти.
5.5. Основи трудового законодавства, охорону праці, санітарні норми.
6. Кваліфікаційні вимоги
Повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, без вимог до стажу роботи.

Коментарів ще немає