Посадові інструкції
28.05.2025

Робоча інструкція апаратника готування емалей 4-го розряду

2

 

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________»

(назва підприємства)

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________»

підпис       Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 «__» ________ 20__ р.

 

РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ

апаратника готування емалей 4-го розряду

(Код КП – 8151)

 

1. Загальні положення

1.1. Ця робоча інструкція визначає функціональні обов’язки, права та відповідальність апаратника готування емалей 4-го розряду.

1.2. Призначається на робоче місце та звільняється з робочого місця наказом по організації (підприємству/організації).

1.3. Підпорядковується безпосередньо _________________.

1.4. Керує роботою ___________________.

1.5. Під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.

 

2. Завдання та обов'язки

2.1. Веде технологічний процес готування емалей на конденсаційних смолах і водоемульсійних фарб під керівництвом апаратника вищої кваліфікації.

2.2. Готує зв'язуюче (суміщає полівінілацетатну емульсію з пластифікатором).

2.3. Готує устаткування та комунікації до роботи.

2.4. Завантажує зв'язуюче або пігментні пасти по трубопроводу або вручну.

2.5. Стежить за процесом, контрольно-вимірювальними приладами.

2.6. Відбирає проби для проведення аналізів.

2.7. Дозує різні компоненти.

2.8. Додає пігментні пасти різних забарвлень для підгонки колеру за вказівкою колориста.

2.9. Усуває дрібні несправності у роботі устаткування.

2.10. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.

2.11. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.

 

3. Права

Апаратник готування емалей 4-го розряду має право:

3.1. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.

3.2. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.

3.3. Вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.

3.4. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.

3.5. Знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.

3.6. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.

3.7. Підвищувати свою професійну кваліфікацію.

3.8. Повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.

3.9. Ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.

 

4. Відповідальність

Апаратник готування емалей 4-го розряду несе відповідальність за:

4.1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.

4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

4.3. Розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.

4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.

4.5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.6. Завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.7. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.

 

5. Повинен знати

Апаратник готування емалей 4-го розряду повинен знати:

5.1. Технологічний процес готування емалей і водоемульсійних фарб.

5.2. Схему комунікацій та запірної арматури.

5.3. Будову та правила експлуатації змішувачів, правила відбору проб І користування контрольно-вимірювальними приладами.

5.4. Фізико-хімічні, токсикологічні та пожежонебезпечні властивості сировини, яка застосовується, і напівфабрикатів.

5.5. Методи усунення несправностей у роботі устаткування.

 

6. Кваліфікаційні вимоги

Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією апаратника готування емалей 3 розряду - не менше 1 року. 

 

Доступ до матеріалу надається лише
передплатникам платформи

Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, .
Або , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.

2

Коментарі

Коментарів ще немає

Накази
06.10.2025

Наказ про проведення щорічної інвентаризації

1

5112

Накази
10.09.2025

Наказ про облікову політику ТОВ

2

5629

Листи, довідки
15.10.2025

Довідка-розрахунок нарахування та сплати ЄСВ

1

4636

Інше
29.06.2025

Табель обліку використання робочого часу

9009

Облікові документи
02.06.2025

Відомість нарахування заробітної плати

2

4247