Посадові інструкції
26.04.2024

Посадова інструкція начальника їдальні

19

 

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________»

(назва підприємства)

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________»

підпис            Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 «__» ________ 20__ р.

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

начальника їдальні

(Код КП 1225)

 

1. Загальні положення

1.1.      Начальник їдальні належить до професійної групи «Керівники».

1.2.      Начальник їдальні приймається на роботу і звільняється з роботи наказом директора підприємства.

1.3.      Призначення на посаду начальника їдальні та звільнення з неї здійснюється наказом керівника підприємства за поданням ____________________ з дотриманням вимог Кодексу законів про працю України та чинного законодавства про працю.

1.4.      Начальник відділу збуту безпосередньо підпорядковується _______________.

1.5.      На час відсутності начальника їдальні (відрядження, відпустка, хвороба тощо) його обов'язки виконує призначений у встановленому порядку _____________, який несе повну відповідальність за їх належне виконання.

 

2. Посадові обов'язки

Для виконання покладених на нього функцій начальник їдальні зобов'язаний:

2.1.      Управляти виробничо-господарською та торговельно-обслуговуючою діяльністю їдальні, забезпечуючи ефективну взаємодію виробничих підрозділів - цехів і дільниць, спрямовувати їх діяльність на забезпечення високої якості приготування їжі і високої культури обслуговування відвідувачів.

2.2.      Організувати своєчасне забезпечення їдальні продуктами харчування, необхідними для виробничо-торговельно-сервісного процесу.

2.3.      Забезпечити високий рівень ефективності виробництва необхідно впровадження нового обладнання і технології, прогресивних форм обслуговування і організації праці.

2.4.      Беручи до уваги ринкові методи господарювання, дослідити попит споживачів на продукцію громадського харчування.

2.5.      Організувати розстановку працівників з урахуванням їх спеціальності та кваліфікації, досвіду роботи, особистих якостей, а також раціонального розподілу праці та торговельно-обслуговуючої діяльності їдальні.

2.6.      Організувати ведення бухгалтерського обліку та своєчасну подачу звітності про виробничо-господарську діяльність їдальні, забезпечити правильне застосування існуючих форм і систем оплати праці та стимулювання праці.

2.7.      Здійснювати контроль за якістю приготування їжі, дотриманням правил торгівлі, ціноутворення та вимог охорони праці, станом трудової та виробничої дисципліни, санітарно-гігієнічним станом виробничих та торгово-сервісних приміщень.

2.8.      _________________________________________________________________.

2.9.      _________________________________________________________________.

 

3. Права

Начальник їдальні має право:

3.1.      Ознайомитись з проектами рішень керівництва підприємства щодо діяльності їдальні.

3.2.      Вносити пропозиції щодо вдосконалення діяльності їдальні керівництву підприємства.

3.3.      Підписувати та візувати документи в межах своєї компетенції.

3.4.      Вносити на розгляд керівництва підприємства подання про призначення, переведення та звільнення працівників їдальні, пропозиції щодо їх заохочення або накладення на них стягнень.

3.5.      Вимагати від керівництва підприємства сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і прав.

3.6.      _________________________________________________________________.

3.7.      _________________________________________________________________.

 

4. Відповідальність

Начальник їдальні несе відповідальність за:

4.1.      За невиконання (неналежне виконання) своїх посадових обов'язків, передбачених цією посадовою інструкцією, в межах, визначених трудовим законодавством України.

4.2.      За правопорушення, вчинені в процесі їх діяльності, - в межах, визначених адміністративним, кримінальним і цивільним законодавством України.

4.3.      За заподіяння матеріальної шкоди - в межах, визначених трудовим, кримінальним і цивільним законодавством України.

4.4.      _________________________________________________________________.

4.5.      _________________________________________________________________.

 

5. Повинен знати

Начальник їдальні повинен знати:

5.1. Постанови, розпорядження, накази, інші керівні та нормативні документи вищестоящих органів, що стосуються організації громадського харчування.

5.2. Організація виробництва та управління їдальнею, завдання та функції її підрозділів.

5.3. Передовий вітчизняний та зарубіжний досвід організації громадського харчування та обслуговування споживачів.

5.4. Режим роботи їдальні.

5.5. Правила внутрішнього трудового розпорядку.

5.6. Економіка громадського харчування.

5.7. Організація оплати праці та стимулювання праці.

5.8. Трудове законодавство України.

5.9. Правила і норми охорони праці.

 

6. Кваліфікаційні вимоги

Повна або базова вища освіта (спеціаліст або бакалавр) за напрямом підготовки.

 

Доступ до матеріалу надається лише
передплатникам платформи

Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, .
Або , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.

19

Коментарі

Коментарів ще немає

Інше
10.10.2025

Графік відпусток на 2026 рік затверджений директором

1

5600

Накази
10.09.2025

Наказ про облікову політику ТОВ

2

5826

Накази
06.10.2025

Наказ про проведення щорічної інвентаризації

2

5303

Листи, довідки
15.10.2025

Довідка-розрахунок нарахування та сплати ЄСВ

2

4728

Інше
29.06.2025

Табель обліку використання робочого часу

2

9140

Облікові документи
02.06.2025

Відомість нарахування заробітної плати

2

4366