Робоча інструкція сортувальника у виробництві харчової продукції
|
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________» (назва підприємства)
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________» підпис Ім’я ПРІЗВИЩЕ «__» ________ 20__ р. |
РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ
сортувальника у виробництві харчової продукції
(Код КП – 7411)
1. Загальні положення
1.1. Посада "Сортувальник у виробництві харчової продукції" відноситься до категорії "Робітники".
1.2. Знає та застосовує у діяльності:
- види сировини, матеріалів, напівфабрикатів, продукції, тари, що підлягає сортуванню;
- зовнішні ознаки дефектів (брака, непридатності, несортності, пороків).
1.3. Призначається на посаду та звільняється з посади наказом по організації (підприємству/організації).
1.4. Підпорядковується безпосередньо ___________________.
1.5. Керує роботою ___________________________.
1.6. Під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.
2. Характеристика робіт, завдання та посадові обов'язки
2.1. Сортує вручну харчову сировину, матеріали, напівфабрикати, тару та продукцію, яка підлягає повторній переробці, на дві групи - придатну та браковану - за допомогою зовнішнього огляду.
2.2. Підносить вручну або за допомогою найпростіших засобів транспортування.
2.3. Очищає від бруду та механічних домішок.
2.4. Здійснює відбір дефектної та неповноцінної сировини; укладає відсортовану сировину у тару або на транспортуючий пристрій з вкладанням номеру (бірки) сортувальника.
2.5. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.
2.6. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.
3. Права
Сортувальник у виробництві харчової продукції має право:
3.1. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.
3.2. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.
3.3. Вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.
3.4. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.
3.5. Знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.
3.6. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.
3.7. Підвищувати свою професійну кваліфікацію.
3.8. Повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.
3.9. Ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.
4. Відповідальність
Сортувальник у виробництві харчової продукції несе відповідальність за:
4.1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.
4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.
4.3. Розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.
4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.
4.5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.
4.6. Завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.
4.7. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.
5. Кваліфікаційні вимоги
Повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, без вимог до стажу роботи.

Коментарів ще немає