Робоча інструкція апаратника стерилізації консервів
|
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________» (назва підприємства)
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________» підпис Ім’я ПРІЗВИЩЕ «__» ________ 20__ р. |
РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ
апаратника стерилізації консервів
(Код КП – 8270)
1. Загальні положення
1.1. Посада "Апаратник стерилізації консервів " відноситься до категорії "Робітники".
Одержання професії безпосер до стажу роботи.
1.2. Знає та застосовує у діяльності:
- суть процесу стерилізації;
- режим стерилізації банок;
- будову сушильної шафи;
- правила регулювання температурного режиму;
- правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.
1.3. Апаратник стерилізації консервів призначається на посаду та звільняється з посади наказом г організації).
1.4. Апаратник стерилізації консервів підпорядковується безпосередньо.
1.5. Апаратник стерилізації консервів керує роботою.
1.6. Апаратник стерилізації консервів під час відсутності, заміщається особою, призначеною в уст відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.
2. Характеристика робіт, завдання та посадові обов'язки
1.1. Веде процес миття і стерилізації банок у сушильній шафі при певній температурі.
1.2. Виймає і укладає банки.
1.3. Дотримує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.
1.4. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.
1.5. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується безпечного виконання робіт.
3.Права
3.1. Апаратник стерилізації консервів має право вживати дії для запобігання та усунення випадків невідповідностей.
3.2. Апаратник стерилізації консервів має право отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.
3.3. Апаратник стерилізації консервів має право вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов’язків і здійсненні прав.
3.4. Апаратник стерилізації консервів має право вимагати створення організаційно-технічних умов посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.
3.5. Апаратник стерилізації консервів має право знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності
3.6. Апаратник стерилізації консервів має право запитувати і отримувати документи, матеріали та виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.
3.7. Апаратник стерилізації консервів має право підвищувати свою професійну кваліфікацію.
3.8. Апаратник стерилізації консервів має право повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.
3.9. Апаратник стерилізації консервів має право ознайомлюватися з документами, що визначають посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.
4.Відповідальність
4.1. Апаратник стерилізації консервів несе відповідальність за невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.
4.2. Апаратник стерилізації консервів несе відповідальність за недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.
4.3. Апаратник стерилізації консервів несе відповідальність за розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.
4.4. Апаратник стерилізації консервів несе відповідальність за невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.
4.5. Апаратник стерилізації консервів несе відповідальність за правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.
4.6. Апаратник стерилізації консервів несе відповідальність за завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.
4.7. Апаратник стерилізації консервів несе відповідальність за неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.
5. Кваліфікаційні вимоги
5.1. Базова або неповна базова загальна середня освіта.

Коментарів ще немає