Посадова інструкція завідувача віварію
|
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________» (назва підприємства)
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________» підпис Ім’я ПРІЗВИЩЕ «__» ________ 20__ р. |
ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ
завідувача віварію
(Код КП – 1229.5)
1. Загальні положення
1.1. Завідувач віварію належить до професійної групи "Керівники".
1.2. Призначення на посаду завідувача віварію та звільнення з неї здійснюється наказом керівника підприємства за поданням ____________________ із дотриманням вимог чинного законодавства про працю.
1.3. Завідувач віварію підпорядковується безпосередньо _______________.
1.4. За відсутності завідувача віварію його обов'язки виконує особа, призначена у встановленому порядку, яка набуває відповідних прав та несе відповідальність за належне виконання покладених на неї обов'язків.
1.5. Завідувач віварію у своїй діяльності керується чинним законодавством України, наказами та інструкціями відповідних галузевих міністерств, цією посадовою інструкцією та іншими нормативними документами, затвердженими у встановленому порядку.
1.6. ____________________________________________________________.
2. Завдання та обов'язки
Завідувач віварію:
2.1. Організовує роботу віварію з утримання, годівлі і догляду за тваринами-продуцентами і донорами у виробництві сироваток, ендокринних препаратів, антибіотиків та інших препаратів біосинтезу.
2.2. Контролює дотримання правил підготовки до операцій інструментів, тварин-продуцентів і приміщень; умови стерильної роботи; правила виконання імунізацій, кровопускань, тотальних кровопускань; правила утримання і годівлі тварин-продуцентів і донорів та догляду за ними після імунізацій і кровопускань.
2.3. Здійснює контроль за своєчасним прибиранням кліток, стаєнь, стійл тощо.
2.4. Стежить за виконанням зоогігієнічних і ветеринарних правил під час утримання, годівлі тварин і догляду за ними.
2.5. Організовує проведення дезінфекції і дератизації приміщень віварію.
2.6. Контролює раціони годівлі тварин, виконання планів заготівлі і правил зберігання кормів.
2.7. Забезпечує технічну справність приміщень, устаткування, інвентарю та їх своєчасний ремонт.
2.8. Виконує розрахунки і складає заявки на придбання устаткування, ремонтних матеріалів, приладів, інструментів, тари тощо.
2.9. Бере участь у складанні дефектних відомостей і заявок на поточний і капітальний ремонт приміщень, контролює і приймає ремонтні роботи.
2.10. Забезпечує правильне ведення встановленого обліку і звітності.
2.11. Постійно підвищує свою ділову кваліфікацію, організовує навчання кадрів.
2.12. Забезпечує утримання віварію в чистоті і порядку.
2.13. Контролює додержання працівниками виробничої і трудової дисципліни, правил і норм охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.
2.14. ___________________________________________________________.
3. Права
Завідувач віварію має право:
3.1. Ознайомлюватися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються його діяльності.
3.2. Брати участь в обговоренні питань, що стосуються виконання його обов'язків.
3.3. Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо покращення роботи, пов'язаної з обов'язками, що передбачені цією інструкцією.
3.4. В межах своєї компетенції повідомляти керівництву про всі недоліки, виявлені в процесі його професійної діяльності, та вносити пропозиції щодо їх усунення.
3.5. Залучати фахівців усіх структурних підрозділів до вирішення покладених на нього завдань.
3.6. Вносити пропозиції про заохочення працівників, які відзначилися, а також про притягнення до матеріальної та дисциплінарної відповідальності підпорядкованих йому працівників, які не виконують належним чином свої посадові обов'язки.
3.7. Вимагати від керівництва сприяння у виконанні ним посадових обов'язків.
3.8. В межах своєї компетенції підписувати та візувати документи.
3.9. Удосконалювати свою професійну кваліфікацію у встановленому порядку.
3.10. Приймати управлінські рішення в межах своєї компетенції.
3.11. ___________________________________________________________.
4. Відповідальність
Завідувач віварію несе відповідальність:
4.1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, а також за невикористання або неповне використання своїх функціональних прав, що передбачені цією посадовою інструкцією, а також правилами внутрішнього трудового розпорядку, - в межах, визначених чинним законодавством України про працю та адміністративним законодавством України.
4.2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.
4.3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.
4.4. ____________________________________________________________.
5. Завідувач віварію повинен знати:
5.1. Закони, постанови, накази, розпорядження, рішення та інші нормативно-правові акти органів державної влади і місцевого самоврядування з питань агропромислового комплексу.
5.2. Закон України "Про ветеринарну медицину", Статут ветеринарної медицини.
5.3. Зоогігієнічні і ветеринарні правила утримання тварин.
5.4. Правила застосування лікувальних і дезінфікуючих засобів.
5.5. Досягнення науки і передовий досвід у галузі ветеринарії.
5.6. Основи ринкової економіки, організації виробництва, праці й управління.
5.7. Трудове законодавство.
5.8. Правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.
5.9. ____________________________________________________________.
6. Кваліфікаційні вимоги
6.1. Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст або бакалавр). Післядипломна освіта в галузі управління. Стаж роботи за професією: для магістра або спеціаліста - не менше 2 років, бакалавра - не менше 3 років.

Коментарів ще немає