Посадові інструкції
05.06.2025

Робоча інструкція апаратника дефекосатурації бурякового соку 5-го розряду

4

 

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________»

(назва підприємства)

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________»

підпис       Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 «__» ________ 20__ р.

 

РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ

апаратника дефекосатурації бурякового соку 5-го розряду

(Код КП – 8276)

 

1. Загальні положення

1.1. Ця робоча інструкція визначає функціональні обов’язки, права та відповідальність апаратника дефекосатурації бурякового соку 5-го розряду.

1.2. Призначається на робоче місце та звільняється з робочого місця наказом по організації (підприємству/організації).

1.3. Підпорядковується безпосередньо _________________.

1.4. Керує роботою ___________________.

1.5. Під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.

 

2. Завдання та обов'язки

2.1. Веде процес дефекації та сатурації дифузійного бурякового соку в апаратах безперервної дії на заводах продуктивністю понад 2,5 тонни цукрових буряків, що переробляються за добу, і в апаратах безперервної дії з автоматизованим процесом дефекосатурації з пульта керування незалежно від продуктивності заводу.

2.2. Стежить за роботою автоматизованих систем керування процесом, проводить лабораторні аналізи.

2.3. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.

2.4. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.

 

3. Права

Апаратник дефекосатурації бурякового соку 5-го розряду має право:

3.1. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.

3.2. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.

3.3. Вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.

3.4. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.

3.5. Знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.

3.6. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.

3.7. Підвищувати свою професійну кваліфікацію.

3.8. Повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.

3.9. Ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.

 

4. Відповідальність

Апаратник дефекосатурації бурякового соку 5-го розряду несе відповідальність за:

4.1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.

4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

4.3. Розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.

4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.

4.5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.6. Завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.7. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.

 

5. Повинен знати

Апаратник дефекосатурації бурякового соку 5-го розряду повинен знати:

5.1. Технологічний процес дефекосатурації соків, конструктивні особливості різних типів устаткування сокоочищувального відділення.

5.2. Будову апаратів безперервної дії з автоматизованим процесом дефекосатурації.

5.3. Автоматизовану систему керування процесом.

5.4. Основи електротехніки, способи виявлення і усунення несправностей у роботі устаткування.

5.5. Методику проведення лабораторних аналізів, слюсарну справу.

 

6. Кваліфікаційні вимоги

Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією апаратника дефекосатурації бурякового соку 4 розряду - не менше одного виробничого сезону.

Доступ до матеріалу надається лише
передплатникам платформи

Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, .
Або , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.

4

Коментарі

Коментарів ще немає

Накази
06.10.2025

Наказ про проведення щорічної інвентаризації

1

5112

Накази
10.09.2025

Наказ про облікову політику ТОВ

2

5629

Листи, довідки
15.10.2025

Довідка-розрахунок нарахування та сплати ЄСВ

1

4636

Інше
29.06.2025

Табель обліку використання робочого часу

9009

Облікові документи
02.06.2025

Відомість нарахування заробітної плати

2

4247