Робоча інструкція апаратника борошномельного виробництва 5-го розряду
|
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________» (назва підприємства)
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________» підпис Ім’я ПРІЗВИЩЕ «__» ________ 20__ р. |
РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ
апаратника борошномельного виробництва 5-го розряду
(Код КП – 8273)
1. Загальні положення
1.1. Ця робоча інструкція визначає функціональні обов'язки, права та відповідальність апаратника борошномельного виробництва 5-го розряду.
1.2. Призначається на робоче місце та звільняється з робочого місця наказом по організації (підприємству/організації).
1.3. Підпорядковується безпосередньо ___________________.
1.4. Керує роботою ______________.
1.5. Під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.
2. Завдання та обов'язки
2.1. Веде технологічний процес підготовки зерна до помелу (кондиціонування зерна, приготування помельних партій до помелу), здрібнює зерно на вальцьових верстатах за режимом, який встановлено залежно від типу помелу на борошномельних заводах оббивного, обдирного та одно-, двосортового помелу зерна, просіювання продуктів здрібнення зерна на борошномельних заводах усіх видів помелів.
2.2. Обслуговує, регулює, спостерігає та контролює роботу зерноочисного устаткування на млинах обдирного та одно-, двосортового помелів зерна, розсійників на борошномельних заводах усіх типів помелів, вальцьових верстатів на млинах оббивного, обдирного та одно-, двосортового помелів зерна пшениці та жита.
2.3. Контролює якість підготовки зерна до помелу, здрібнює зерно та просіває продукти розмелювання; навантаження на устаткування та ефективність роботи машин на основі даних лабораторного аналізу, показань контрольно-вимірювальних приладів і органолептично.
2.4. Забезпечує взаємодію устаткування зерноочисного, розмелювального та вибійного відділень.
2.5. Забезпечує та контролює додержання норм виходу готової продукції.
2.6. Спостерігає за станом приводних пасів, огорож та організовує їх своєчасний ремонт.
2.7. Пускає та зупиняє устаткування, що обслуговується.
2.8. Веде облік переробленого зерна, виробленої готової продукції та відходів.
2.9. Веде технічну документацію.
2.10. Бере участь у ремонті устаткування борошномельного заводу, керує роботою з натягування та заміни сит.
2.11. Організовує нормальний санітарний стан робочих зон та устаткування, що обслуговується.
2.12. Керує бригадою робітників на борошномельних заводах оббивного, обдирного та одно-, двосортового помелу зерна пшениці та жита.
2.13. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.
2.14. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.
3. Права
Апаратник борошномельного виробництва 5-го розряду має право:
3.1. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.
3.2. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.
3.3. Вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.
3.4. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.
3.5. Знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.
3.6. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.
3.7. Підвищувати свою професійну кваліфікацію.
3.8. Повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.
3.9. Ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.
4. Відповідальність
Апаратник борошномельного виробництва 5-го розряду несе відповідальність за:
4.1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.
4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.
4.3. Розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.
4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.
4.5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.
4.6. Завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.
4.7. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.
5. Повинен знати
Апаратник борошномельного виробництва 5-го розряду повинен знати:
5.1. Правила ведення технологічного процесу на борошномельних заводах оббивного, обдирного та одно-, двосортового помелу зерна пшениці та жита.
5.2. Схеми підготовки зерна до помелу та розмелювання його на борошно.
5.3. Будову устаткування борошномельних заводів, способи його ефективного використання.
5.4. Технологічні властивості зерна.
5.5. Найбільш оптимальні величини вологості зерна та режими перероблення типів та підтипів зерна.
5.6. Норми питомих навантажень на устаткування та способи їх регулювання.
5.7. Порядок проведення планово-запобіжного ремонту.
5.8. Порядок ведення обліку переробленого зерна, вироблення готової продукції та іншої документації.
5.9. Слюсарну справу.
6. Кваліфікаційні вимоги
Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією апаратника борошномельного виробництва 4 розряду - не менше 1 року.

Коментарів ще немає