Робоча інструкція оператора лінії у виробництві харчової продукції 4-го розряду
|
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________» (назва підприємства)
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________» підпис Ім’я ПРІЗВИЩЕ «__» ________ 20__ р.
|
РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ
оператора лінії у виробництві харчової продукції 4-го розряду
(Код КП – 8270)
1. Загальні положення
1.1. Ця робоча інструкція визначає функціональні обов’язки, права та відповідальність оператора лінії у виробництві харчової продукції 4-го розряду.
1.2. Призначається на робоче місце та звільняється з робочого місця наказом по організації (підприємству/організації).
1.3. Підпорядковується безпосередньо __________________.
1.4. Керує роботою __________________.
1.5. Під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.
2. Завдання та обов'язки
2.1. Веде технологічний процес із обслуговуванням до двох різних потоково-механізованих ліній миття, видування, розливу, розфасовки, оформлення, комплектування, зберігання, приймання і упакування різних видів готової харчової продукції і виробів.
2.2. Контролює виконання параметрів технологічного режиму, безперервної роботи миючих, дозуючих, наповнювальних, формуючих, загортуючих, закупорювальних, укладальних, комплектувальних, транспортуючих та інших автоматів, апаратури і механізмів за допомогою контрольно-вимірювальних приладів і автоматів.
2.3. Регулює роботу компресора при видуванні ПЕТ-пляшок.
2.4. Здійснює контроль за додержанням норм витрат сировини і матеріалів.
2.5. Виявляє і усуває причини, які викликають погіршення якості продукції, перевищення норм витрат сировини та матеріалів, зниження продуктивності ліній, несправностей у роботі механізмів.
2.6. Перевіряє стан та правильність взаємодії всіх вузлів устаткування.
2.7. Налагоджує, регулює і ремонтує окремі машини і автомати.
2.8. Готує устаткування до здавання в ремонт та приймає з ремонту.
2.9. Веде облік.
2.10. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.
2.11. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.
3. Права
Оператор лінії у виробництві харчової продукції 4-го розряду має право:
3.1. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.
3.2. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.
3.3. Вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.
3.4. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.
3.5. Знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.
3.6. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.
3.7. Підвищувати свою професійну кваліфікацію.
3.8. Повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.
3.9. Ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.
4. Відповідальність
Оператор лінії у виробництві харчової продукції 4-го розряду несе відповідальність за:
4.1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.
4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.
4.3. Розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.
4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.
4.5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.
4.6. Завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.
4.7. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.
5. Повинен знати
Оператор лінії у виробництві харчової продукції 4-го розряду повинен знати:
5.1. Технологічні процеси і режими миття, видування, розливу, розфасовки, оформлення, комплектування та упакування продукції і виробів.
5.2. Рецептури та види сировини.
5.3. Вимоги до готової продукції, закупорювально-упакувальних та допоміжних матеріалів.
5.4. Будову основного і допоміжного устаткування та контрольно-вимірювальних приладів, правила їх експлуатації.
5.5. Причини, які викликають несправності в роботі механізмів і автоматів, способи їх виявлення та усунення.
5.6. Правила ведення обліку.
6. Кваліфікаційні вимоги
Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією оператора лінії у виробництві харчової продукції 3 розряду - не менше 1 року.

Коментарів поки немає
Почніть розмову…