Посадові інструкції
16.09.2024

Робоча інструкція оператора лінії у виробництві харчової продукції (хлібопекарське, макаронне та кондитерське виробництво)

12

 

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «___________________________»

        (назва підприємства)

 

ЗАТВЕРДЖУЮ:

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «_____________»

підпис                       Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 «___» _________________ 20___ р.

 

 

РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ

оператора лінії у виробництві харчової продукції

(хлібопекарське, макаронне та кондитерське виробництво)

(Код КП – 8274)

 

1.      Загальні положення

1.1. Ця робоча інструкція визначає функціональні обов’язки, права та відповідальність оператора лінії у виробництві харчової продукції (хлібопекарське, макаронне та кондитерське виробництво), (далі - оператор лінії).

1.2. Оператор лінії є відповідальним за керування та контроль технологічного процесу виробництва хлібопекарної, макаронної або кондитерської продукції.

1.3. Оператор працює під керівництвом начальника зміни або технолога виробництва.

1.4. До виконання обов’язків оператора допускаються особи, які пройшли відповідне навчання та інструктаж з охорони праці, пожежної безпеки і гігієни.

 

2. Завдання та обов'язки

2.1.            Перед початком роботи перевірити стан лінії, справність обладнання та інструментів.

2.2.            Виконати налаштування машин і механізмів відповідно до технологічної карти.

2.3.             

2.4.            Контролювати технологічні параметри (температура, час замішування, швидкість лінії).

2.4. Слідкувати за якістю сировини та дотриманням норм відповідно до технологічного процесу.

2.5.            Забезпечувати безперебійний робочий процес обладнання.

2.6.            Вчасно проводити профілактичні огляди машин та механізмів.

2.7.            При виявленні несправностей негайно повідомляти про це керівництво.

2.8.            Заповнювати необхідні виробничі журнали або електронні звіти.

2.9.            Фіксувати обсяги виробленої продукції, час простою та інші важливі показники.

2.10.        Дотримуватися правил особистої гігієни та вимог до санітарії на виробництві.

2.11.        Регулярно чистити та дезінфікувати робоче місце, обладнання та інструменти.

2.12.        По завершенні зміни виконати очищення та консервацію обладнання.

2.13.        У разі аварійної ситуації оператор зобов’язаний негайно зупинити лінію та повідомити про це відповідним службам.

 

3.      Права

Оператор лінії продукції має право: 

3.1. Ознайомлюватися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються його діяльності.

3.2. Брати участь в обговоренні питань, що стосуються виконання його обов'язків.

3.3. Вносити на розгляд керівництва підприємства пропозиції щодо покращення роботи, пов'язаної з обов'язками, що передбачені цією інструкцією.

3.4. В межах своєї компетенції повідомляти керівництву підприємства про всі недоліки, виявлені в процесі його діяльності, та вносити пропозиції щодо їх усунення.

3.5. Вимагати від керівництва підприємства сприяння у виконанні ним посадових обов'язків.

 

4. Відповідальність 

Оператор лінії несе відповідальність: 

4.1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, а також за невикористання або неповне використання своїх функціональних прав, що передбачені цією посадовою інструкцією, — в межах, визначених чинним законодавством України про працю.

4.2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, — в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.

4.3. За завдання матеріальної шкоди — в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.

 

5. Повинен знати

Оператор лінії повинен знати:

5.1.            Технологію виробництва продукту.

5.2.            Основні принципи роботи обладнання.

5.3.             Правила охорони праці та безпеки;

5.4.            Санітарно-гігієнічні норми на виробництві.

5.5.            Норми витрат сировини.

5.6.            Способи контролю якості продукції

 

6.      Кваліфікаційні вимоги

Повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, без вимог до стажу роботи.

Доступ до матеріалу надається лише
передплатникам платформи

Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, .
Або , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.

12

Коментарі

Коментарів ще немає

Інше
10.10.2025

Графік відпусток на 2026 рік затверджений директором

2

5620

Накази
10.09.2025

Наказ про облікову політику ТОВ

3

5852

Накази
06.10.2025

Наказ про проведення щорічної інвентаризації

2

5317

Листи, довідки
15.10.2025

Довідка-розрахунок нарахування та сплати ЄСВ

3

4742

Інше
29.06.2025

Табель обліку використання робочого часу

2

9159

Облікові документи
02.06.2025

Відомість нарахування заробітної плати

2

4385