Робоча інструкція контролера якості
|
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________» (назва підприємства)
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________» підпис Ім’я ПРІЗВИЩЕ «__» ________ 20__ р.
|
РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ
контролера якості
(код КП - 7432)
1. Загальні положення
1.1. Ця робоча інструкція визначає робочі обов’язки, права та відповідальність контролера якості.
1.2. Призначення на посаду та звільнення з посади контролера якості здійснюються керівником підприємства.
1.3. Контролер якості безпосередньо підпорядковується начальнику ___________________________.
1.4. Документи, якими керується у роботі контролер якості: наказами та розпорядженнями безпосереднього керівника, чинним законодавством України, правилами внутрішнього трудового розпорядку, цією робочою інструкцією та іншими нормативними документами, затвердженими у встановленому порядку.
1.5. У разі відсутності контролера якості на робочому місці (хвороба, відпустка, відрядження тощо) виконання його обов’язків забезпечує у межах компетенції інший робітник відповідної кваліфікації за вказівкою начальника ______________________________________.
1.6. ______________________________________________________________________.
2. Завдання та обов’язки
Контролер якості виконує такі робочі завдання та обов’язки:
2.1. Проводить контроль якості продукції, що випускається, виконання робіт (відповідно до вимог стандартів і технічних умов, затверджених зразками, технічною документацією).
2.2. Проводить вибірковий операційний контроль на всіх стадіях виробничого процесу.
2.3. Проводить контроль якості матеріалів, що надходять на виробництво.
2.4. Здійснювати необхідні заміри.
2.5. Бере участь у випробуваннях на якість продукції.
2.6. ______________________________________________________________________.
3. Права
Контролер якості має право:
3.1.В межах своєї компетенції повідомляти безпосередньому керівнику про всі недоліки, виявлені в процесі його професійної діяльності, та вносити пропозиції щодо їх усунення.
3.2. Вимагати від керівництва сприяння у виконанні ним посадових обов’язків.
3.3. Удосконалювати свою професійну кваліфікацію у встановленому порядку.
3.4. ______________________________________________________________.
4. Відповідальність
Контролер якості несе відповідальність за:
4.1. Недотримання вимог, норм, правил проведення відповідних видів робіт.
4.2. Невиконання або неякісне та несвоєчасне виконання своїх робочих обов’язків.
4.3. Допущений брак у роботі.
4.4. Втрату та псування з власної провини відповідного обладнання, інструментарію, матеріалів тощо, а також їх неправильне використання.
4.5. Заподіяння матеріальної шкоди підприємству, його працівникам з власної провини в межах, встановлених законодавством України.
4.6. Недотримання норм та правил охорони праці та пожежної безпеки під час виконання своїх робочих обов’язків.
4.7. Невиконання інших вимог цієї робочої інструкції.
4.8.______________________________________________________________________.
5. Повинен знати
Контролер якості повинен знати:
5.1. Нормативно-технічну документацію, що регулює виготовлення, а також якість використовуваного матеріалу та готового виробу.
5.2. Методи контролю якості продукції та вимоги до її виробництва.
5.3.Технічні умови та вимоги до сировини, матеріалів і готової продукції.
5.4. Основи технології виробництва продукції.
5.5. Правила та норми охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.
5.6. ____________________________________________________________________.
6. Кваліфікаційні вимоги
6.1. Повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві.

Коментарів ще немає