Посадові інструкції
30.07.2024

Робоча інструкція оператора обжарювального апарата 5-го розряду

8

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________»

(назва підприємства)

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________»

підпис       Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 «__» ________ 20__ р.

РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ

оператора обжарювального апарата 5-го розряду

(Код КП – 8277)

1. Загальні положення

1.1. Ця робоча інструкція визначає робочі обов’язки, права та відповідальність оператора обжарювального апарата 5-го розряду підприємства.

1.2. Оператор обжарювального апарата 5-го розряду призначається на посаду і звільняється з посади в установленому чинним трудовим законодавством порядку наказом директора підприємства.

1.3 Оператор обжарювального апарата 5-го розряду підпорядковується безпосередньо _________________________.

1.4. Оператор обжарювального апарата 5-го розряду під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов’язків.

1.5. _________________________________________________________________________.


2. Характеристика робіт, завдання та посадові обов’язки

2.1. Веде технологічний процес термічного оброблення (обжарювання) кави на обжарювальному апараті з пульта керування.

2.2. Регулює надходження сирої кави на купажування за заданою рецептурою до бункеру обжарювального апарата.

2.3. Стежить за наповненням обжарювального апарата.

2.4. Контролює та стежить за режимом термічного оброблення кави, її зволоження, вивантаження та охолодження, роботою каменевідокремлювача.

2.5. Визначає органолептичним методом закінчення процесу обжарювання кави.

2.6. Передає обжарену каву пневматичним транспортом у приймальний бункер розмелювального відділення з попереднім зважуванням кави на автоматичних вагах.

2.7. Проводить чищення апарата, веде технологічну документацію.

2.8. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.

2.9. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.


3. Права

Оператор обжарювального апарата 5-го має право:

3.1. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.

3.2. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.

3.3. Вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов’язків і здійсненні прав.

3.4. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обовязків та надання необхідного обладнання та інвентарю.

3.5. Знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.

3.6. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов’язків і розпоряджень керівництва.

3.7. Підвищувати свою професійну кваліфікацію.

3.8. Повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.

3.9. _________________________________________________________________________.

 

4. Відповідальність

Оператор обжарювального апарата 5-го несе відповідальність за:

4.1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов’язків та (або) невикористання наданих прав.

4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

4.3. Розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.

4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.

4.5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.6. Завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.7. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.

4.8. _________________________________________________________________________.

 

5. Повинен знати

Оператор обжарювального апарата 5-го повинен знати:

5.1. Технологічну схему виробництва і теплові режими термічного оброблення кави;

5.2. Методи органолептичного визначення якості обжареної кави;

5.3. Будову, принцип дії та правила технічної експлуатації всієї системи автоматичних механізмів та контрольно-вимірювальних приладів апарата.

5.4. __________________________________________________________________________.

 

 

6. Кваліфікаційні вимоги

6.1.Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за технологічно суміжною професією виробництва розчинної кави 4 розряду - не менше 1 року.





 

Доступ до матеріалу надається лише
передплатникам платформи

Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, .
Або , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.

8

Коментарі

Коментарів ще немає

Інше
10.10.2025

Графік відпусток на 2026 рік затверджений директором

1

5606

Накази
10.09.2025

Наказ про облікову політику ТОВ

2

5831

Накази
06.10.2025

Наказ про проведення щорічної інвентаризації

2

5308

Листи, довідки
15.10.2025

Довідка-розрахунок нарахування та сплати ЄСВ

2

4725

Інше
29.06.2025

Табель обліку використання робочого часу

2

9147

Облікові документи
02.06.2025

Відомість нарахування заробітної плати

2

4367