Посадові інструкції
05.02.2024

Робоча інструкція апаратника на приготуванні сумішей та розчинів

16

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________»

(назва підприємства)

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________»

підпис       Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 «__» ________ 20__ р.

РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ

апаратника на приготуванні сумішей та розчинів

(Код КП – 8121)

1. Загальні положення

1.1. «Апаратник на приготуванні сумішей та розчинів» відноситься до категорії «Робітники».

1.2. Призначається на посаду та звільняється з посади наказом по організації (підприємству/організації).

1.3. Підпорядковується безпосередньо ________.

1.4. Керує роботою ________________.

1.5. Під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.

 

2. Завдання та обов'язки.

2.1. Веде процес приготування твердосплавної суміші з розчином каучуку в бензині.

2.2. Готує розчини каучуку в бензині та декстрину у воді.

2.3. Завантажує каучук та бензин у реактори.

2.4. Замішує суміш, завантажує у сушильні шафи, періодично перемішує її.

2.5. Розпушує висушену суміш, просіває через сито, протирає та здає на дільницю пресування. 2.6. Обслуговує реактори, змішувачі, сушильні шафи, сита, протиральні машини та інше устаткування.

2.7. Заміняє сітки на віброситах.

2.8. Готує формувальні маси на бігунах.

2.9. Фільтрує розчини та наповнює ними тару. –

2.10.Транспортує сировину та готову продукцію.

2.11. Тримає у чистоті устаткування та робоче місце.

 

3. Права

Апаратник на приготуванні сумішей та розчинів має право:

3.1. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.

3.2. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.

3.3. Вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.

3.4. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.

3.5. Знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.

3.6. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.

3.7. Підвищувати свою професійну кваліфікацію.

3.8. Повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.

3.9. Ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.

 

4. Відповідальність

Апаратник на приготуванні сумішей та розчинів несе відповідальність за:

4.1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.

4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

4.3. Розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.

4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.

4.5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.6. Завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.7. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.

 

5. Повинен знати:

5.1. Будову устаткування, що обслуговується, та механізмів.

5.2. Технологічний процес приготування сумішей та розчинів.

5.3. Рецептуру та хіміко-фізичні властивості сумішей, формувальних мас.

5.4. Режими змішування та сушіння сумішей.

5.5. Норми витрат матеріалів; призначення та правила застосування контрольно-вимірювальних приладів, інструментів і пристроїв.

5.6. Вимоги до якості сировини, матеріалів, напівфабрикатів та готової продукції.

5.7. Призначення та застосування продукції, що випускається.

 

6. Кваліфікаційні вимоги

Повна або базова загальна середня освіта. Професійно-технічна освіта або одержання професії безпосередньо на виробництві. Без вимог до стажу роботи.

Доступ до матеріалу надається лише
передплатникам платформи

Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, .
Або , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.

16

Коментарі

Коментарів ще немає

Інше
10.10.2025

Графік відпусток на 2026 рік затверджений директором

1

5600

Накази
10.09.2025

Наказ про облікову політику ТОВ

2

5825

Накази
06.10.2025

Наказ про проведення щорічної інвентаризації

2

5302

Листи, довідки
15.10.2025

Довідка-розрахунок нарахування та сплати ЄСВ

2

4726

Інше
29.06.2025

Табель обліку використання робочого часу

2

9139

Облікові документи
02.06.2025

Відомість нарахування заробітної плати

2

4365