Робочий бланк зразка насіння (форма 90)
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства розвитку економіки,
торгівлі та сільського господарства України
08 квітня 2021 року № 728
типова форма № 90
Код за ЄДРПОУ _____________________
Назва підприємства ______________________________________
РОБОЧИЙ БЛАНК ЗРАЗКА НАСІННЯ № ____
|
Для визначення (підкреслити) |
_____________________ врожаю 20___ р. від партії № ________ масою _________ ц, (культура, сорт) отриманих від ____________________________, зберігається _____________________________________, (зерносховище, елеватор, склад) надана на аналіз при акті № ____ від «___»______20___ р.Станція відправлення ___________________ Кількість місць (насипом) ___________ Склад № __________ Бункер ___________ Вагон ___________ Станція призначення _______________ Накладна № ___________________ Дублікат № _____________ Призначення насіння ________________________ Партія насіння піддана аналізу _____ раз Маса зразка: у мішечку _________, у пляшці __________ Колір: нормальний, потемнілий (підкреслити). Запах: нормальний, затхлий (підкреслити). Протравлювання проводилося _____________________________________ (яким хімікатом) |
|
|
а) чистоти б) схожості в) життєздатності г) вологості ґ) маси 1000 насінин |
д) зараженості хворобами е) зараженості шкідниками є) карантинних бур’янів |
|
|
Дата надходження зразка «___» ______ 20__ р. Назва і дата видачі документа ______________ |
||
|
|
|
|
Визначення чистоти
|
Найменування груп |
Код |
У наважках |
Середній, % |
Найменування домішок |
Код |
Кількість штук |
||||||||||
|
І |
ІІ |
ІІІ |
у І |
у ІІ |
у ІІІ |
у залишку проби або додатковій наважці |
усього у пробі: |
у 1 кг насіння |
||||||||
|
г |
% |
г |
% |
г |
% |
|||||||||||
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|
Насіння основної культури |
|
|
|
|
|
|
|
|
Насіння інших культурних рослин - усього |
|
|
|
|
|
|
|
|
у тому числі: |
|
|
|
|
|
|
|
|
у тому числі: |
|
|
|
|
|
|
|
|
А. Насіння інших культурних рослин |
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
у тому числі: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Відход - усього |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
у тому числі: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Б. Насіння смітних рослин |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
у тому числі: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
а) карантинних |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
б) переважних видів |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Насіння інших |
|
|
|
|
|
|
|
|
в) інше сміттєве насіння - сумарно |
|
|
|
|
|
|
|
|
В. Сажки |
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Г. Склероцій |
|
|
|
|
|
|
|
|
(заповнюється при аналізі насіння трав) |
ґ. Галів пшеничної нематоди |
|
|
|
|
|
|
|
||||||||
|
|
Д. Стеблового буряка > 1 см |
|
|
|
|
|
|
|
||||||||
|
"__" ______ 20__ р. Лаборант ______ ______________________ |
"___" _________ 20__ р. Лаборант __________ _____________________ |
зворотна сторона типової форми № 90
|
Визначення схожості |
|
Визначення вологості |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Розпочато ______ Закінчено _______ термостат №____ температура _____ |
Розпочато ______ Закінчено _______ термостат №____ температура _____ |
|
а) висушування в сушильній шафі |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Попереднє висушування при температурі 150 °C |
Висушування при температурі 130 °C |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
_на світлі_ в темноті |
Ложе ________ |
_на світлі_ в темноті |
Ложе ________ |
проба № |
маса бюкси з накриттям, г |
маса наважки з насінням, г |
маса бюкси з насінням, г |
убуток маси від висушування, г |
середній % вологості |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Маса тари, |
Маса |
маса насіння |
Маса |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Проросло |
Дата |
Проби |
Середній, |
Проросло |
Дата |
проби |
Середній, |
|
до |
після вису- шування |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
I |
II |
III |
IV |
I |
II |
III |
IV |
до |
після вису-шування |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|
|||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||
|
Разом: |
|
|
|
|
|
|
Разом: |
|
|
|
|
|
|
|
б) на вологомірі |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
% твердих |
|
|
|
|
|
|
% твердих |
|
|
|
|
|
|
|
Проба |
Маса наважки, г |
Показник вологості за таблицею |
Вологість, |
Температура, |
Поправка на темпе-ратуру |
Вологість з темпе-ратурною поправкою, % |
Середній, |
|
|||||||||||||||||||||||||||||
|
Разом із твердими: |
|
|
|
|
|
|
Разом із твердими: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Залишилось штук |
|
|
|
|
|
|
Залишилось штук |
|
|
|
|
|
|
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|
|||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
у т. ч. |
|
|
|
|
|
|
у т.ч. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||
|
розбухлих |
|
|
|
|
|
|
розбухлих |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||
|
твердих |
|
|
|
|
|
|
твердих |
|
|
|
|
|
|
|
"___" _________ 20__ р. Лаборант __________ _______________________ |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Згнилих: |
|
|
|
|
|
|
Згнилих: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
при розрахунку енергії проростання |
|
|
|
|
|
|
при розрахунку енергії проростання |
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Найменування шкідників |
Проба |
Маса проби, наважки |
Кількість шкідників та/або насіння, |
Зараженість, % |
Ступінь |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
при розрахунку схожості |
|
|
|
|
|
|
при розрахунку схожості |
|
|
|
|
|
|
|
у взятому зразку, наважці, пробі |
в 1 кг насіння |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
пророслих не нормально |
|
|
|
|
|
|
пророслих не нормально |
|
|
|
|
|
|
|
насіння, заражене шкідни-ками |
живих |
мерт-вих |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Усього: |
|
|
|
|
|
|
Усього: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Енергія проростання |
________________ % |
Енергія проростання |
________________ % |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
|
10 |
11 |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Схожість |
________________ % |
Схожість |
________________ % |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Схожість з добавленням допустимого % твердих насінин ____________ % |
Пліснява: |
Схожість з добавленням допустимого % твердих насінин ____________ % |
Пліснява: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
сильна ____ |
сильна ___ |
|
"___" _________ 20__ р. Лаборант __________ _______________________ |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
середня____ |
середня___ |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
слабка ____ |
слабка ___ |
|
Визначення маси 1000 насінин |
Визначення пелюшки в горосі |
Визначення крупності клубочків буряка |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Визначення життєздатності |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Метод _________________________________ |
Метод _________________________________ |
|
Проба |
Кількість насінин, шт. |
Маса проби, г |
Маса 1000 насінин, г |
Середня маса 1000 насінин, г |
Проба |
Кількість пелюшки, шт. |
Величина клубочків |
Кількість, шт. |
% |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
І сотня _______ % ІІ сотня ______ % середній % _________ |
І сотня _______ % ІІ сотня ______ % середній % _________ |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Посівна придатність _____________ % |
|
|
|
|
|
|
|
|
4 мм |
|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Висновок _________________________________________________________________________ |
|
|
|
|
|
|
|
|
3 мм |
|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
"___" _________ 20__ р. Лаборант __________ _______________________ |
|
|
|
|
|
|
|
|
2,5 мм |
|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2,0 мм |
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
Середній % |
|
Усього: |
|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
______ ______ ______________________ |
Лаборант _______ _______________________ |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Коментарів ще немає