Посадові інструкції
21.02.2023

Робоча інструкція завантажувача-вивантажувача харчової продукції

26

 

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________»

(назва підприємства)

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________»

підпис       Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 «__» ________ 20__ р.

 

 

РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ

завантажувача-вивантажувача харчової продукції

(Код КП – 8273)

 

1. Загальні положення

1.1. Посада "Завантажувач-вивантажувач харчової продукції 3-го розряду" відноситься до категорії "Робітники".

1.2. Знає та застосовує у діяльності:

- основні властивості завантажуваного продукту;

- асортимент, сорт, розміри, вагу, якість;

- норми завантаження і вивантаження продукції, матеріалів, напівфабрикатів;

- строки і порядок завантаження;

- будову і правила експлуатації устаткування.

1.3. Призначається на посаду та звільняється з посади наказом по організації (підприємству/організації).

1.4. Підпорядковується безпосередньо ______________________.

1.5. Керує роботою _________________________________.

1.6. Під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.

 

2. Характеристика робіт, завдання та посадові обов'язки

2.1. Завантажує до заданого рівня і вивантажує вручну чи за допомогою пневмотранспорта, тельфера, лебідки, елеватора, транспортера та інших завантажувальних механізмів місткості для зберігання сировини, сушильні камери, камери обкурювання, холодильні камери, обжарювальні і коптильні печі, автоклави, екстрактори, завальні ями продуктами, матеріалами, сировиною, напівфабрикатами та сушильні канали вагонетками з клеєм і желатином.

2.2. Засипає борошно в силоси понад 5 т за зміну.

2.3. Навішує, встановлює, укладає на засоби переміщення.

2.4. Транспортує завантажені і вивантажені продукти, матеріали, сировину, напівфабрикати, гарячий шрот.

2.5. Перекачує жири.

2.6. Рівномірно розподіляє і розрівнює продукти по всій площі устаткування.

2.7. Установлює ящики, коробки, корзини, продукти, матеріали, сировину, напівфабрикати у штабелі, стопи і т.п.

2.8. Усуває несправності в роботі устаткування і транспортних засобів.

2.9. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.

2.10. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.

 

3. Права

Завантажувач-вивантажувач харчової продукції має право:

3.1. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.

3.2. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.

3.3. Вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.

3.4. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.

3.5. Знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.

3.6. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.

3.7. Підвищувати свою професійну кваліфікацію.

3.8. Повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.

3.9. Ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.

 

4. Відповідальність

Завантажувач-вивантажувач харчової продукції несе відповідальність за:

4.1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.

4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

4.3. Розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.

4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.

4.5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.6. Завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.7. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.

 

5. Кваліфікаційні вимоги

5.1. Базова загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією дозувальника харчової продукції 1 розряду - не менше 1 року. 

 

Доступ до матеріалу надається лише
передплатникам платформи

Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, .
Або , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.

26

Коментарі

Коментарів ще немає

Накази
06.10.2025

Наказ про проведення щорічної інвентаризації

1

5130

Накази
10.09.2025

Наказ про облікову політику ТОВ

2

5642

Листи, довідки
15.10.2025

Довідка-розрахунок нарахування та сплати ЄСВ

1

4658

Інше
29.06.2025

Табель обліку використання робочого часу

9033

Облікові документи
02.06.2025

Відомість нарахування заробітної плати

2

4268