Посадові інструкції
17.11.2022

Робоча інструкція прасувальника

29

 

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________»

(назва підприємства)

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________»

підпис       Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 «__» ________ 20__ р.

 

Робоча інструкція прасувальника

(Код КП – 9133)

 

1. Загальні положення

1.1. Прасувальник належить до професійної групи "Робітники".

1.2. Призначення на посаду прасувальника та звільнення з неї здійснюється наказом керівника підприємства за поданням ______________________________________ із дотриманням вимог чинного законодавства про працю.

1.3. Прасувальник безпосередньо підпорядковується __________________________
_________________________________________________________________________________________.

1.4. За відсутності прасувальника його обов'язки виконує особа, призначена у встановленому порядку, яка набуває відповідних прав та несе відповідальність за належне виконання покладених на неї обов'язків.

1.5. Прасувальник у своїй діяльності керується чинним законодавством України, наказами та інструкціями відповідних галузевих міністерств, цією посадовою інструкцією та іншими нормативними документами, затвердженими у встановленому порядку.

1.6. _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________.

 

2. Завдання та обов'язки

Прасувальник:

2.1. Зволожує білизну розпилювачем або вручну для ручного прасування.

2.2. Перевіряє справність розпилювача для зволоження білизни або наявність необхідного інвентарю для зволоження білизни вручну.

2.3. Перевіряє санітарний стан робочого місця і стелажів або ємностей для укладання білизни.

2.4. Перевіряє наявність супровідних документів.

2.5. Складає відпрасовані речі на стелажі або в ємності для відлежування.

2.6. Раціонально та ефективно організовує працю на робочому місці.

2.7. _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________.

 

3. Права

Прасувальник має право:

3.1. Вимагати від керівника підприємства (інших керівників) сприяння у виконанні обов'язків, передбачених цією посадовою інструкцією.

3.2. Вносити на розгляд керівництва підприємства пропозиції щодо покращення роботи, пов'язаної з обов'язками, що передбачені цією інструкцією.

3.3. Удосконалювати свою професійну кваліфікацію у встановленому порядку.

3.4. _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________.

 

4. Відповідальність

Прасувальник несе відповідальність:

4.1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, що передбачені цією посадовою інструкцією, - в межах, визначених чинним законодавством України про працю.

4.2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.

4.3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.

4.4. _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________.

 

5. Прасувальник повинен знати:

5.1. Чинні технологічні правила прасування і підготовки білизни до прасування.

5.2. Виробничу документацію з переміщення білизни у цеху.

5.3. Будову й правила експлуатації приладів для зволоження білизни.

5.4. Допустимий відсоток вологості різних видів білизни і виробів.

5.5. Правила складання і загортання білизни для відлежування.

5.6. Тривалість відлежування білої та кольорової білизни.

5.7. Правила та норми охорони праці.

5.8. Правила внутрішнього трудового розпорядку.

5.9. _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________.

 

6. Кваліфікаційні вимоги

6.1. Базова загальна середня освіта або початкова загальна освіта та професійна підготовка на виробництві, без вимог до стажу роботи.

6.2. _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________.

 

Доступ до матеріалу надається лише
передплатникам платформи

Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, .
Або , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.

29

Коментарі

Коментарів ще немає

Накази
06.10.2025

Наказ про проведення щорічної інвентаризації

1

5101

Накази
10.09.2025

Наказ про облікову політику ТОВ

2

5614

Листи, довідки
15.10.2025

Довідка-розрахунок нарахування та сплати ЄСВ

1

4629

Інше
29.06.2025

Табель обліку використання робочого часу

9000

Облікові документи
02.06.2025

Відомість нарахування заробітної плати

1

4240