Робоча інструкція прасувальника
|
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________» (назва підприємства)
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________» підпис Ім’я ПРІЗВИЩЕ «__» ________ 20__ р.
|
Робоча інструкція прасувальника
(Код КП – 9133)
1. Загальні положення
1.1. Прасувальник належить до професійної групи "Робітники".
1.2. Призначення на посаду прасувальника та звільнення з неї здійснюється наказом керівника підприємства за поданням ______________________________________ із дотриманням вимог чинного законодавства про працю.
1.3. Прасувальник безпосередньо підпорядковується __________________________
_________________________________________________________________________________________.
1.4. За відсутності прасувальника його обов'язки виконує особа, призначена у встановленому порядку, яка набуває відповідних прав та несе відповідальність за належне виконання покладених на неї обов'язків.
1.5. Прасувальник у своїй діяльності керується чинним законодавством України, наказами та інструкціями відповідних галузевих міністерств, цією посадовою інструкцією та іншими нормативними документами, затвердженими у встановленому порядку.
1.6. _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________.
2. Завдання та обов'язки
Прасувальник:
2.1. Зволожує білизну розпилювачем або вручну для ручного прасування.
2.2. Перевіряє справність розпилювача для зволоження білизни або наявність необхідного інвентарю для зволоження білизни вручну.
2.3. Перевіряє санітарний стан робочого місця і стелажів або ємностей для укладання білизни.
2.4. Перевіряє наявність супровідних документів.
2.5. Складає відпрасовані речі на стелажі або в ємності для відлежування.
2.6. Раціонально та ефективно організовує працю на робочому місці.
2.7. _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________.
3. Права
Прасувальник має право:
3.1. Вимагати від керівника підприємства (інших керівників) сприяння у виконанні обов'язків, передбачених цією посадовою інструкцією.
3.2. Вносити на розгляд керівництва підприємства пропозиції щодо покращення роботи, пов'язаної з обов'язками, що передбачені цією інструкцією.
3.3. Удосконалювати свою професійну кваліфікацію у встановленому порядку.
3.4. _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________.
4. Відповідальність
Прасувальник несе відповідальність:
4.1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, що передбачені цією посадовою інструкцією, - в межах, визначених чинним законодавством України про працю.
4.2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.
4.3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.
4.4. _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________.
5. Прасувальник повинен знати:
5.1. Чинні технологічні правила прасування і підготовки білизни до прасування.
5.2. Виробничу документацію з переміщення білизни у цеху.
5.3. Будову й правила експлуатації приладів для зволоження білизни.
5.4. Допустимий відсоток вологості різних видів білизни і виробів.
5.5. Правила складання і загортання білизни для відлежування.
5.6. Тривалість відлежування білої та кольорової білизни.
5.7. Правила та норми охорони праці.
5.8. Правила внутрішнього трудового розпорядку.
5.9. _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________.
6. Кваліфікаційні вимоги
6.1. Базова загальна середня освіта або початкова загальна освіта та професійна підготовка на виробництві, без вимог до стажу роботи.
6.2. _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________.

Коментарів ще немає