Посадові інструкції
01.11.2022

Робоча інструкція заготівельника продуктів і сировини

25

 

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________»

(назва підприємства)

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________»

підпис       Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 «__» ________ 20__ р.

 

Робоча інструкція заготівельника продуктів і сировини
(Код КП – 7414)

 

1. Загальні положення

1.1. Посада заготівельника продуктів і сировини відноситься до категорії "робітники".

1.2. Заготівельник продуктів і сировини призначається на посаду та звільняється з посади наказом по організації (підприємству/організації).

1.3. Підпорядковується безпосередньо _______________________________________________.

1.4. Керує роботою _______________________________________________.

1.5. Під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.

1.6. Заготівельник продуктів і сировини повинен знати:

1.6.1. правила закупівлі продуктів та сировини; 

1.6.2. якісні їх ознаки; 

1.6.3. збирання і здавання вторинної сировини підприємствами та організаціями; 

1.6.4. правила, порядок збирання та здавання дикорослої лікарсько-рослинної сировини й харчових відходів; 

1.6.5. правила розрахунку за заготовлені продукти та сировину; 

1.6.6. правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

 

2. Завдання та обов’язки

2.1. Закуповує сільськогосподарські та інші продукти й сировину в населення.

2.1. Організовує збирання і здавання на заготівельні пункти вторинної сировини, яка утворюється на підприємствах, у закладах та організаціях.

2.1. Збирає і здає дикорослу лікарсько-рослинну сировину.

2.1. Організовує збирання і здавання харчових відходів тваринницьким відгодівельним підприємствам.

2.1. Проводить роз’яснювальну роботу щодо значення заготовлюваних продуктів та сировини.

2.1. Оформлює приймальні квитанції або відомості в установленому порядку.

2.1. Дотримується правил і норм охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

 

3. Права

Заготівельник продуктів і сировини має право:

3.1. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.

3.2. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.

3.3. Вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.

3.4. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.

3.5. Знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.

3.6. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.

3.7. Підвищувати свою професійну кваліфікацію.

3.8. Повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.

3.9. Ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.

 

4. Відповідальність

Заготівельник продуктів і сировини несе відповідальність за:

4.1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією робочою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.

4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

4.3. Розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.

4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.

4.5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.6. Завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.7. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.


5. Кваліфікаційні вимоги

Повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Без вимог до стажу роботи.

 

Доступ до матеріалу надається лише
передплатникам платформи

Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, .
Або , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.

25

Коментарі

Коментарів ще немає

Накази
06.10.2025

Наказ про проведення щорічної інвентаризації

1

5096

Накази
10.09.2025

Наказ про облікову політику ТОВ

2

5589

Листи, довідки
15.10.2025

Довідка-розрахунок нарахування та сплати ЄСВ

1

4649

Інше
29.06.2025

Табель обліку використання робочого часу

8989

Облікові документи
02.06.2025

Відомість нарахування заробітної плати

1

4235