Робоча інструкція апаратника одержання екструзійних крохмалепродуктів 5-го розряду
|
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________» (назва підприємства)
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________» підпис Ім’я ПРІЗВИЩЕ «__» ________ 20__ р. |
РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ
апаратника одержання екструзійних крохмалепродуктів 5-го розряду
(Код КП – 8275)
1. Загальні положення
1.1. Ця робоча інструкція визначає функціональні обов’язки, права та відповідальність апаратника одержання екструзійних крохмалепродуктів 5-го розряду.
1.2. Призначається на робоче місце та звільняється з робочого місця наказом по організації (підприємству/організації).
1.3. Підпорядковується безпосередньо ___________________.
1.4. Керує роботою _________________.
1.5. Під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.
2. Завдання та обов'язки
2.1. Веде технологічний процес одержання екструзійних крохмалепродуктів у екструзійних установках.
2.2. Здійснює контроль за правильністю дозування компонентів сировини, підготовкою матеріалів до перероблення.
2.3. Забезпечує роботу екструдерів у заданому режимі, регулює їх роботу за показаннями контрольно-вимірювальних приладів, результатами аналізів і візуальними спостереженнями.
2.4. Забезпечує якість готової продукції згідно з вимогами технічних умов.
2.5. Усуває дрібні несправності в роботі обслуговуваного устаткування.
2.6. Веде розрахунки потрібної кількості сировини та допоміжних матеріалів.
2.7. Відбирає проби.
2.8. Приймає сировину та здає готову продукцію.
2.9. Веде облік готової сировини та технічну документацію.
2.10. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.
2.11. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.
3. Права
Апаратник одержання екструзійних крохмалепродуктів 5-го розряду має право:
3.1. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.
3.2. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.
3.3. Вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.
3.4. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.
3.5. Знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.
3.6. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.
3.7. Підвищувати свою професійну кваліфікацію.
3.8. Повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.
3.9. Ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.
4. Відповідальність
Апаратник одержання екструзійних крохмалепродуктів 5-го розряду несе відповідальність за:
4.1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.
4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.
4.3. Розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.
4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.
4.5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.
4.6. Завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.
4.7. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.
5. Повинен знати
Апаратник одержання екструзійних крохмалепродуктів 5-го розряду повинен знати:
5.1. Технологічну схему виробництва екструзійних крохмалепродуктів.
5.2. Будову і конструктивні особливості устаткування, що застосовується у виробництві екструзійних крохмалепродуктів.
5.3. Державні стандарти та технічні умови на готову продукцію.
5.4. Норми витрат сировини та допоміжних матеріалів.
5.5. Методи контролю виробництва, його облік.
5.6. Способи регулювання технологічного режиму, правила ведення технічної документації.
5.7. Методику розрахунків потрібної кількості компонентів сировини.
6. Кваліфікаційні вимоги
Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією апаратника одержання екструзійних крохмалепродуктів 4 розряду - не менше 1 року.

Коментарів поки немає
Почніть розмову…