Посадова інструкція техніка-технолога з виробництва м’ясних продуктів

7

 

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________»

(назва підприємства)

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________»

підпис       Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 «__» ________ 20__ р.

 

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

техніка-технолога з виробництва мясних продуктів

(Код КП – 3540)

 

1. Загальні положення

1.1.Ця посадова інструкція визначає функціональні обов’язки, права та відповідальність техніка-технолога з виробництва м’ясних продуктів.

1.2.Технік-технолог з виробництва м’ясних продуктів призначається на посаду та звільняється з посади наказом по організації (підприємству/організації).

1.3.Технік-технолог з виробництва м’ясних продуктів підпорядковується безпосередньо ____________________________.

1.4.Технік-технолог з виробництва м’ясних продукті керує роботою _______________________.

1.5.Під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов’язків.

 

2. Завдання та обов’язки

2.1. Підготовка технологічних карт, технологічної документації для виробництва м’ясних продуктів.

2.2. Контроль за якістю сировини: приймання, оцінка, ветеринарні сертифікати, відповідність вимогам.

2.3. Забезпечення дотримання технологічних режимів (температура, час, обробка, охолодження, обробка поверхонь, пакування тощо).

2.4. Контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних норм, вимог до очищення обладнання, робочих приміщень, інструментів.

2.5. Проведення випробувань, тестів якості продукції: аналіз смакових, ароматичних, фізико-хімічних показників.

2.6. Ведення обліку виробничих показників, технологічних збоїв, відходів, браку, втрат.

2.7. Взаємодія з лабораторією контролю якості та/або служби охорони праці щодо безпеки виробництва та гігієни.

2.8. Розробка або участь у розробці заходів щодо зниження витрат, підвищення ефективності виробництва, впровадження нових технологій.

2.9. Навчання персоналу технологічним вимогам, стандартам, правилам безпеки.

відповідно до запитів ринку та потреб споживачів.

 

3. Права

Технік-технолог з виробництва м’ясних продукті має право:

3.1. Одержувати необхідну для роботи інформацію від інших підрозділів підприємства.

3.2. Пропонувати зміни та вдосконалення у технологічних процесах виробництва м’ясних продуктів.

3.3. Вимагати від працівників дотримання технологічних стандартів та норм.

3.4. Пропонувати зміни в технологічній документації та інструкціях для покращення ефективності виробництва.

3.5. Брати участь у перевірках (внутрішніх, державних) з якості, екології, безпеки.

 

4. Відповідальність

Технік-технолог з виробництва м’ясних продукті несе відповідальність за:

4.1. Недотримання технологічних режимів, якості продукції.

4.2. Порушення санітарно-гігієнічних норм.

4.3. Втрати сировини, браку чи відходів, спричинені неправильним технологічним процесом.

4.4. Несвоєчасне оформлення звітів, документації, невідповідність технологічних карт.

4.5. Порушення норм безпеки праці.

 

5. Повинен знати

Технік-технолог з виробництва м’ясних продукті повинен знати:

5.1. Систему технологічної підготовки виробництва, стандарти, технічні умови та інші нормативно- правові акти у сфері харчової промисловості.

5.2. Розроблення й оформлення технологічної документації.

5.3. Склад продукту, на який розроблюється технологічний процес або режим виробництва.

5.4. Технологію виробництва продукції, що випускається підприємством.

5.5. Основне технологічне устаткування підприємства і принципи його роботи.

5.6. Типові технологічні процеси та режими виробництва.

5.7. Методи проведення патентних досліджень.

5.8. Основні вимоги організації праці в процесі проектування технологічних процесів і устаткування.

5.9. Основи економіки, організації праці і виробництва.

5.10. Основи законодавства про працю.

 

6. Кваліфікаційні вимоги

Базова вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр). Без вимог до стажу роботи

7. Взаємовідносини (зв’язки) за посадою

Технік-технолог з виробництва м’ясних продукті взаємодіє з:

7.1. Працівниками виробничих підрозділів, лабораторії контролю якості, відділом технічного обслуговування.

7.2. Керівниками змін, головним технологом та іншими співробітниками для забезпечення безперебійного виробництва.

 

Доступ до матеріалу надається лише
передплатникам платформи

Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, .
Або , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.

7

Коментарі
0/700

Коментарів поки немає

Почніть розмову…

Накази
10.09.2025

Наказ про облікову політику ТОВ

11

7071

Інше
10.10.2025

Графік відпусток на 2026 рік затверджений директором

10

6843

Інше
30.06.2025

Табель обліку використання робочого часу

12

9941

Інше
25.11.2025

Журнал обліку роботи генератора

4

1388

Інше
12.11.2025

Штатний розпис на 2026 рік

2

552