Посадова інструкція техніка-технолога з виробництва м’ясних продуктів
|
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________» (назва підприємства)
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________» підпис Ім’я ПРІЗВИЩЕ «__» ________ 20__ р.
|
ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ
техніка-технолога з виробництва м’ясних продуктів
(Код КП – 3540)
1. Загальні положення
1.1.Ця посадова інструкція визначає функціональні обов’язки, права та відповідальність техніка-технолога з виробництва м’ясних продуктів.
1.2.Технік-технолог з виробництва м’ясних продуктів призначається на посаду та звільняється з посади наказом по організації (підприємству/організації).
1.3.Технік-технолог з виробництва м’ясних продуктів підпорядковується безпосередньо ____________________________.
1.4.Технік-технолог з виробництва м’ясних продукті керує роботою _______________________.
1.5.Під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов’язків.
2. Завдання та обов’язки
2.1. Підготовка технологічних карт, технологічної документації для виробництва м’ясних продуктів.
2.2. Контроль за якістю сировини: приймання, оцінка, ветеринарні сертифікати, відповідність вимогам.
2.3. Забезпечення дотримання технологічних режимів (температура, час, обробка, охолодження, обробка поверхонь, пакування тощо).
2.4. Контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних норм, вимог до очищення обладнання, робочих приміщень, інструментів.
2.5. Проведення випробувань, тестів якості продукції: аналіз смакових, ароматичних, фізико-хімічних показників.
2.6. Ведення обліку виробничих показників, технологічних збоїв, відходів, браку, втрат.
2.7. Взаємодія з лабораторією контролю якості та/або служби охорони праці щодо безпеки виробництва та гігієни.
2.8. Розробка або участь у розробці заходів щодо зниження витрат, підвищення ефективності виробництва, впровадження нових технологій.
2.9. Навчання персоналу технологічним вимогам, стандартам, правилам безпеки.
відповідно до запитів ринку та потреб споживачів.
3. Права
Технік-технолог з виробництва м’ясних продукті має право:
3.1. Одержувати необхідну для роботи інформацію від інших підрозділів підприємства.
3.2. Пропонувати зміни та вдосконалення у технологічних процесах виробництва м’ясних продуктів.
3.3. Вимагати від працівників дотримання технологічних стандартів та норм.
3.4. Пропонувати зміни в технологічній документації та інструкціях для покращення ефективності виробництва.
3.5. Брати участь у перевірках (внутрішніх, державних) з якості, екології, безпеки.
4. Відповідальність
Технік-технолог з виробництва м’ясних продукті несе відповідальність за:
4.1. Недотримання технологічних режимів, якості продукції.
4.2. Порушення санітарно-гігієнічних норм.
4.3. Втрати сировини, браку чи відходів, спричинені неправильним технологічним процесом.
4.4. Несвоєчасне оформлення звітів, документації, невідповідність технологічних карт.
4.5. Порушення норм безпеки праці.
5. Повинен знати
Технік-технолог з виробництва м’ясних продукті повинен знати:
5.1. Систему технологічної підготовки виробництва, стандарти, технічні умови та інші нормативно- правові акти у сфері харчової промисловості.
5.2. Розроблення й оформлення технологічної документації.
5.3. Склад продукту, на який розроблюється технологічний процес або режим виробництва.
5.4. Технологію виробництва продукції, що випускається підприємством.
5.5. Основне технологічне устаткування підприємства і принципи його роботи.
5.6. Типові технологічні процеси та режими виробництва.
5.7. Методи проведення патентних досліджень.
5.8. Основні вимоги організації праці в процесі проектування технологічних процесів і устаткування.
5.9. Основи економіки, організації праці і виробництва.
5.10. Основи законодавства про працю.
6. Кваліфікаційні вимоги
Базова вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр). Без вимог до стажу роботи
7. Взаємовідносини (зв’язки) за посадою
Технік-технолог з виробництва м’ясних продукті взаємодіє з:
7.1. Працівниками виробничих підрозділів, лабораторії контролю якості, відділом технічного обслуговування.
7.2. Керівниками змін, головним технологом та іншими співробітниками для забезпечення безперебійного виробництва.

Коментарів поки немає
Почніть розмову…