Робоча інструкція апаратника дефекосатурації бурякового соку 4-го розряду
|
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________» (назва підприємства)
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________» підпис Ім’я ПРІЗВИЩЕ «__» ________ 20__ р. |
РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ
апаратника дефекосатурації бурякового соку 4-го розряду
(Код КП – 8276)
1. Загальні положення
1.1. Ця робоча інструкція визначає функціональні обов’язки, права та відповідальність апаратника дефекосатурації бурякового соку 4-го розряду.
1.2. Призначається на робоче місце та звільняється з робочого місця наказом по організації (підприємству/організації).
1.3. Підпорядковується безпосередньо _________________.
1.4. Керує роботою ___________________.
1.5. Під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.
2. Завдання та обов'язки
2.1. Веде процес дефекації та сатурації дифузійного бурякового соку в апаратах безперервної дії на заводах продуктивністю до 2,5 тонн цукрових буряків, що переробляються за добу, за заданим технологічним режимом.
2.2. Забезпечує рівномірне надходження дифузійного соку в апарати та повернення на передефекацію за даними лабораторії.
2.3. Дозує вапно на дефекацію і на другу сатурацію.
2.4. Регулює надходження соку та сатураційного газу до апаратів I і II сатурації.
2.5. Стежить за нагріванням соку в підігрівниках.
2.6. Контролює якість соку та сатураційного газу, що надходять до апаратів.
2.7. Контролює та регулює процес дефекації та сатурації за показаннями контрольно-вимірювальних приладів та засобів автоматики.
2.8. Обслуговує основне та допоміжне устаткування та усуває несправності в його роботі.
2.9. Контролює спускання осаду з апарата дефекосатурації.
2.10. Проводить лабораторні аналізи.
2.11. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.
2.12. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.
3. Права
Апаратник дефекосатурації бурякового соку 4-го розряду має право:
3.1. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.
3.2. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.
3.3. Вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.
3.4. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.
3.5. Знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.
3.6. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.
3.7. Підвищувати свою професійну кваліфікацію.
3.8. Повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.
3.9. Ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.
4. Відповідальність
Апаратник дефекосатурації бурякового соку 4-го розряду несе відповідальність за:
4.1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.
4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.
4.3. Розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.
4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.
4.5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.
4.6. Завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.
4.7. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.
5. Повинен знати
Апаратник дефекосатурації бурякового соку 4-го розряду повинен знати:
5.1. Технологічні режими, фізико-хімічні основи і сутність процесів дефекосатурації та сульфітації бурякового соку.
5.2. Фізико-хімічні властивості соку, що обробляється.
5.3. Технологічну схему бурякоцукрового виробництва.
5.4. Схему станції очищення соків.
5.5. Будову, принцип дії та правила технічної експлуатації устаткування, контрольно-вимірювальних приладів та засобів автоматики.
5.6. Причини несправності устаткування, що обслуговується, способи їх усунення та запобігання.
5.7. Методику проведення лабораторних аналізів на дільниці дефекосатурації, слюсарну справу.
6. Кваліфікаційні вимоги
Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за технологічно суміжною професією 3 розряду - не менше 1 року.

Коментарів ще немає