Посадові інструкції
06.12.2024

Робоча інструкція оператора лінії у виробництві харчової продукції (виробництво сухого глютену) 6-го розряду

6

 

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________»

(назва підприємства)

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________»

підпис       Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 «__» ________ 20__ р.

 

 

РОБОЧА ІНСТРУКЦІЯ

оператора лінії у виробництві харчової продукції

(виробництво сухого глютену) 6-го розряду

(Код КП – 8275)

 

1. Загальні положення

1.1. Ця робоча інструкція визначає функціональні обов’язки, права та відповідальність оператора лінії у виробництві харчової продукції 6-го розряду.

1.2. Призначається на робоче місце та звільняється з робочого місця наказом по організації (підприємству/організації).

1.3. Підпорядковується безпосередньо ____________.

1.4. Керує роботою _______________.

1.5. Під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.

 

2. Завдання та обов'язки

2.1. Веде технологічний процес зневоднення глютену.

2.2. Задає параметри роботи технологічного устаткування на стадіях одержання продукту.

2.3. Організовує роботу персоналу з ведення технологічного процесу зневоднення глютену на всіх стадіях одержання продукту, усунення відхилень у роботі устаткування і його ремонтування.

2.4. Контролює, регулює та підтримує режими роботи лінії за допомогою приладів регулювання процесу зневоднення глютену.

2.5. Веде технічну документацію, облік та звітність.

2.6. Керує підлеглим персоналом.

2.7. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.

2.8. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.

 

3. Права

Оператор лінії у виробництві харчової продукції (виробництво сухого глютену) 6-го розряду має право:

3.1. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.

3.2. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.

3.3. Вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.

3.4. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.

3.5. Знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.

3.6. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.

3.7. Підвищувати свою професійну кваліфікацію.

3.8. Повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.

3.9. Ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.

 

4. Відповідальність

Оператор лінії у виробництві харчової продукції (виробництво сухого глютену) 6-го розряду несе відповідальність за:

4.1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.

4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

4.3. Розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.

4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.

4.5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.6. Завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.7. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.

 

5. Повинен знати

Оператор лінії у виробництві харчової продукції (виробництво сухого глютену) 6-го розряду повинен знати:

5.1. Технології вітчизняного та зарубіжного виробництв зневоднення глютену, їх недоліки та переваги.

5.2. Будову і принцип роботи технологічного устаткування та засобів автоматики.

5.3. Можливі несправності, їх відображення на панелі пульта керування і способи усунення.

5.4. Вимоги до продукту вхідного, нейтралізованого та зневодненого глютену, верхнього сходу з декантера.

5.5. Програми експлуатації та обслуговування pH-трансмітера, електромагнітного витратоміра, перетворювача частоти вторинного двигуна, насоса подавання продукту тощо.

5.6. Інструкції з керування технологічними процесами з пульта керування і з обслуговування устаткування.

5.7. Стандарти та технічні умови на сухий глютен.

5.8. Основи управління персоналом.

5.9. Правила ведення обліку та звітності.

5.10. Правила й норми охорони праці, правила безпечного ведення робіт.

 

6. Кваліфікаційні вимоги

Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією оператора лінії у виробництві харчової продукції (виробництво сухого глютену) 5 розряду - не менше 1 року.

Доступ до матеріалу надається лише
передплатникам платформи

Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, .
Або , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.

6

Коментарі
0/700

Коментарів поки немає

Почніть розмову…

Інше
10.10.2025

Графік відпусток на 2026 рік затверджений директором

2

5658

Накази
10.09.2025

Наказ про облікову політику ТОВ

3

5877

Накази
06.10.2025

Наказ про проведення щорічної інвентаризації

2

5343

Інше
29.06.2025

Табель обліку використання робочого часу

2

9172

Листи, довідки
15.10.2025

Довідка-розрахунок нарахування та сплати ЄСВ

3

4749

Облікові документи
02.06.2025

Відомість нарахування заробітної плати

2

4391