Посадова інструкція завідувача підсобного виробництва
|
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________» (назва підприємства)
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________» підпис Ім’я ПРІЗВИЩЕ «__» ________ 20__ р. |
ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ
завідувача підсобного виробництва
(Код КП – 1221.2)
1. Загальні положення
1.1. Завідувач підсобного виробництва належить до професійної групи "Керівники".
1.2. Призначення на посаду завідувача підсобного виробництва та звільнення з неї здійснюється наказом керівника підприємства за поданням __________________________ із дотриманням вимог чинного законодавства про працю.
1.3. Завідувач підсобного виробництва підпорядковується безпосередньо
______________________________________________________________________.
1.4. За відсутності завідувача підсобного виробництва його обов'язки виконує особа, призначена у встановленому порядку, яка набуває відповідних прав та несе відповідальність за належне виконання покладених на неї обов'язків.
1.5. Завідувач підсобного виробництва у своїй діяльності керується чинним законодавством України, наказами та інструкціями відповідних галузевих міністерств, цією посадовою інструкцією та іншими нормативними документами, затвердженими у встановленому порядку.
1.6. Завідувачу підсобного виробництва підпорядковується персонал підсобного виробництва.
1.7. Розпорядження завідувача підсобного виробництва є обов'язковими для виконання персоналом підсобного виробництва.
1.8. ____________________________________________________________.
2. Завдання та обов'язки
Завідувач підсобного виробництва:
2.1. Керує виробничо-господарською діяльністю підсобного виробництва.
2.2. Забезпечує організацію і розвиток власної промислової бази та випуск продукції високої якості, згідно з обсягами і термінами, зазначеними в бізнес-плані та договорах, освоєння виробництва нової продукції, яка за своїми техніко-економічними показниками не поступається кращій вітчизняній й зарубіжній продукції.
2.3. Розробляє пропозиції щодо розвитку допоміжного виробництва, його річні та квартальні бізнес-плани, складає заявки на нову техніку.
2.4. Аналізує виробничу діяльність підсобного виробництва.
2.5. Контролює виконання встановлених завдань на виготовлення продукції та її якість.
2.6. Визначає потребу в матеріалах, напівфабрикатах і запасних частинах.
2.7. Організовує вивчення і впровадження передового вітчизняного та зарубіжного досвіду.
2.8. Забезпечує своєчасну і правильну звітність про роботу підсобного виробництва.
2.9. Контролює додержання виробничої і трудової дисципліни, а також правил охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.
2.10. Підбирає і розставляє персонал, проводить організаційну й виховну роботу в колективі.
2.11. ___________________________________________________________.
3. Права
Завідувач підсобного виробництва має право:
3.1. Ознайомлюватися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються його діяльності.
3.2. Брати участь в обговоренні питань, що стосуються виконання його обов'язків.
3.3. Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо покращення роботи, пов'язаної з обов'язками, що передбачені цією інструкцією.
3.4. В межах своєї компетенції повідомляти керівництву про всі недоліки, виявлені в процесі його професійної діяльності, та вносити пропозиції щодо їх усунення.
3.5. Залучати фахівців усіх структурних підрозділів до вирішення покладених на нього завдань.
3.6. Вносити пропозиції про заохочення працівників, які відзначилися, а також про притягнення до матеріальної та дисциплінарної відповідальності підпорядкованих йому працівників, які не виконують належним чином свої посадові обов'язки.
3.7. Вимагати від керівництва сприяння у виконанні ним посадових обов'язків.
3.8. В межах своєї компетенції підписувати та візувати документи.
3.9. Удосконалювати свою професійну кваліфікацію у встановленому порядку.
3.10. Приймати управлінські рішення в межах своєї компетенції.
3.11. ___________________________________________________________.
4. Відповідальність
Завідувач підсобного виробництва несе відповідальність:
4.1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, а також за невикористання або неповне використання своїх функціональних прав, що передбачені цією посадовою інструкцією, а також правилами внутрішнього трудового розпорядку, - в межах, визначених чинним законодавством України про працю та адміністративним законодавством України.
4.2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.
4.3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.
4.4. ____________________________________________________________.
5. Завідувач підсобного виробництва повинен знати:
5.1. Постанови, розпорядження, накази органів вищого рівня.
5.2. Методичні, нормативні й інші керівні матеріали з питань виробничого планування та оперативного управління виробництвом.
5.3. Номенклатуру виготовлюваної продукції, види виконуваних робіт.
5.4. Основи технології виробництва.
5.5. Порядок розроблення виробничих програм і календарних графіків випуску продукції.
5.6. Організацію складського господарства, транспортних і вантажно -розвантажувальних робіт.
5.7. Організаційну техніку і засоби механізації оперативного обліку та регулювання перебігу процесу виробництва.
5.8. Основи економіки, організації виробництва, праці й управління, законодавства про працю.
5.9. Правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.
5.10. ___________________________________________________________.
6. Кваліфікаційні вимоги
6.1. Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст, бакалавр). Післядипломна освіта в галузі управління. Стаж роботи за професією: для спеціаліста - не менше 2 років, для бакалавра - не менше 3 років.

Коментарів ще немає