Посадові інструкції
03.11.2022

Робоча інструкція готувача фаршу

22

 

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________»

(назва підприємства)

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________»

підпис       Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 «__» ________ 20__ р.

 

Робоча інструкція готувача фаршу
(Код КП – 7411)

 

1. Загальні положення

1.1. Посада готувач фаршу відноситься до категорії "робітники".

1.2. Готувач фаршу призначається на посаду та звільняється з посади наказом по організації (підприємству/організації).

1.3. Підпорядковується безпосередньо _______________________________________________.

1.4. Керує роботою _______________________________________________.

1.5. Під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.

1.6. Готувач фаршу повинен знати:

- будову та принцип дії устаткування, що обслуговується;

- асортименти котлет, пельменів, пиріжків;

- рецептуру приготування фаршу для різних видів ковбасних виробів та інших напівфабрикатів;

- якісні ознаки сировини та відповідних компонентів фаршу;

- послідовність та норми завантаження відповідних компонентів фаршу у фаршемішалку та куттер;

- режими перемішування фаршу в залежності від його призначення;

- правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

2. Завдання та обов’язки

2.1. Ведення процесу підготовки та складання фаршу для ковбасних виробів шляхом обробки сировини у фаршемішалці або кулері.

2.2. Завантаження подрібненого м'яса, шпику, грудинки та іншої сировини для відповідного виду та сорту ковбас відповідно до рецептури.

2.3. Спостереження за процесом перемішування.

2.4. Вивантаження готового фаршу з фаршемішалки або куттера та подання на подальшу обробку.

2.5. Контроль за рівномірним розподілом компонентів у фарші та дотриманням режиму обробки його відповідно до вимог технологічної інструкції.

2.6. Складання фаршу для котлет, пиріжків та пельменів: прийом та подача до робочого місця м'яса, субпродуктів, прянощів та інших відповідних компонентів.

2.7. Подрібнення м'яса, субпродуктів, підготовка хліба та прянощів.

2.8. Дозування компонентів фаршу за рецептурою та завантаження у фаршемішалку.

2.9. Спостереження за процесом перемішування.

2.10. Передача готового фаршу наступну виробничу стадію (формування).

2.11. Включення та випробування технологічного обладнання.

2.12. Проведення роз’яснювальної роботи щодо значення заготовлюваних продуктів та сировини.

2.13. Оформлення приймальних квитанцій або відомостей в установленому порядку.

2.14. Дотримання правил і норм охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

3. Права

Готувач фаршу має право:

3.1. Давати підлеглим йому співробітникам доручення, завдання з кола питань, які входять у його функціональні обязанности.

3.2. Контролювати виконання виробничих завдань, своєчасне виконання окремих доручень підлеглими йому сотрудниками.

3.3. Запитувати та одержувати необхідні матеріали та документи, що належать до питань своєї діяльності та діяльності підлеглих йому співробітників.

3.4. Взаємодіяти з іншими службами підприємства з виробничих та інших питань, що входять до його функціональних обов'язків.

3.5. Ознайомлюватися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються діяльності Підрозділу.

3.6. Пропонувати на розгляд керівника пропозиції щодо вдосконалення роботи, пов'язаної з передбаченими цією Посадовою інструкцією обов'язками.

3.7. Виносити на розгляд керівника пропозиції про заохочення працівників, що відзначилися, накладення стягнень на порушників виробничої та трудової дисципліни.

3.8. Доповідати керівнику про всі виявлені порушення та недоліки у зв'язку з виконуваною роботою.

3.9. Вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.

3.10. Отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.

3.11. Вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.

3.12. Вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.

3.13. Запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.

3.14. Підвищувати свою професійну кваліфікацію.

3.15. Ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.

4. Відповідальність

Готувач фаршу несе відповідальність за:

4.1. Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією робочою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.

4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

4.3. Розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.

4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.

4.5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.6. Завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.7. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.

5. Кваліфікаційні вимоги 

Повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Без вимог до стажу роботи.

 

Доступ до матеріалу надається лише
передплатникам платформи

Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, .
Або , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.

22

Коментарі

Коментарів ще немає

Накази
06.10.2025

Наказ про проведення щорічної інвентаризації

1

5096

Накази
10.09.2025

Наказ про облікову політику ТОВ

2

5589

Листи, довідки
15.10.2025

Довідка-розрахунок нарахування та сплати ЄСВ

1

4649

Інше
29.06.2025

Табель обліку використання робочого часу

8989

Облікові документи
02.06.2025

Відомість нарахування заробітної плати

1

4235