Робоча інструкція продавця продовольчих товарів
|
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________» (назва підприємства)
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________» підпис Ім’я ПРІЗВИЩЕ «__» ________ 20__ р. |
Робоча інструкція продавця продовольчих товарів
(Код КП - 5220)
I. Загальні положення
1. Продавець продовольчих товарів належить до професійної групи "Робітники".
2. Призначення на посаду продавця продовольчих товарів та звільнення з неї здійснюється наказом керівника підприємства з дотриманням вимог Кодексу законів про працю України та чинного законодавства про працю.
3. Продавець продовольчих товарів безпосередньо підпорядковується ______________________________________________________________________.
4. ______________________________________________________________
______________________________________________________________________.
II. Завдання та обов'язки
Продавець продовольчих товарів:
1. Одержує товари зі складу.
2. Визначає якість товарів за органолептичними ознаками.
3. Перевіряє і відбирає товари, які не підлягають прийманню за наявними дефектними ознаками.
4. Відбирає зразки товарів для лабораторного аналізу.
5. Вивчає і узагальнює дані про попит споживачів.
6. Складає заявки на ремонт торгово-технологічного обладнання та електронних контрольно-касових апаратів.
7. Проводить інвентаризацію.
8. Складає товарні звіти, акти на брак, пересортицю товарів, акти приймання та здавання під час передавання матеріальних цінностей.
9. Вирішує спірні питання із споживачами.
10. Керує роботою продавців нижчої кваліфікації та учнів.
11. _____________________________________________________________
______________________________________________________________________.
III. Права
Продавець продовольчих товарів має право:
1. Вносити на розгляд безпосереднього керівника пропозиції по вдосконаленню роботи, пов'язаної з обов'язками, що передбачені цією інструкцією.
2. В межах своєї компетенції повідомляти безпосередньому керівнику про всі недоліки, виявлені в процесі його діяльності, та вносити пропозиції щодо їх усунення.
3. Вимагати від керівництва підприємства сприяння у виконанні ним посадових обов'язків.
4. ______________________________________________________________
______________________________________________________________________.
IV. Відповідальність
Продавець продовольчих товарів несе відповідальність:
1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, що передбачені цією інструкцією, - в межах, визначених чинним законодавством України про працю.
2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.
3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.
4. ______________________________________________________________
______________________________________________________________________.
V. Продавець продовольчих товарів повинен знати:
1. Основні вимоги стандартів і технічних умов до якості товарів, тари, маркування.
2. Прості лабораторні методи визначення якості продуктів.
3. Правила відбирання проб і зразків для визначення харчової придатності товарів.
4. Правила бракеражу.
5. Методи узагальнення даних про попит покупців.
6. Порядок складання і оформлення товарних звітів, актів на брак, нестачу, пересортицю товарів та актів приймання-здавання під час передавання матеріальних цінностей.
7. Порядок проведення інвентаризації.
8. Правила експлуатації відповідних видів торгово-технологічного обладнання, ЕККА, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, їх призначення та використання в торгово-технологічному процесі.
9. Основи менеджменту персоналу.
10. Правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.
11. _____________________________________________________________
______________________________________________________________________.
VI. Кваліфікаційні вимоги
- Базова вища освіта (молодший спеціаліст) за напрямом підготовки "Торгівля" або професійно-технічна освіта з присвоєнням кваліфікації "кваліфікований робітник" за професією продавця продовольчих товарів 5 розряду без вимог до стажу роботи або підвищення кваліфікації і стаж роботи за професією продавця продовольчих товарів 4 розряду не менше 2 років, кваліфікаційна атестація на виробництві з присвоєнням 5 розряду.
- _______________________________________________________________
______________________________________________________________________.

Коментарів поки немає
Почніть розмову…