Посадова інструкція калькулятора
|
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________» (назва підприємства)
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________» підпис Ім’я ПРІЗВИЩЕ «__» ________ 20__ р. |
ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ
калькулятора
(код КП — 4121)
1. Загальні положення
1.1. Дана посадова інструкція визначає функціональні обов'язки, права та відповідальність калькулятора.
1.2. Калькулятор належить до професійної групи «Технічні службовці».
1.3. Приймається на роботу та звільняється з неї наказом керівника закладу харчування за поданням головного бухгалтера закладу харчування (або іншого керівника).
1.4. Безпосередньо підпорядковується головному бухгалтеру закладу харчування (або іншому керівнику).
1.5. У разі відсутності калькулятора на робочому місці (хвороба, відпустка, відрядження тощо) його заміщує інший працівник бухгалтерії закладу харчування відповідної кваліфікації.
1.8. Оригінал даної посадової інструкції зберігається у відділі кадрів, 1 копія – у головного бухгалтера, 2 копія – у працівника.
1.9. У разі перерозподілу обов'язків між працівниками закладу харчування до даної посадової інструкції за наказом керівника закладу харчування можуть бути внесені зміни або доповнення відповідно до чинного законодавства.
2. Завдання та обов'язки
Калькулятор виконує такі функціональні завдання та обов'язки:
2.1. Розробляє калькуляцію на кожний вид продукції.
2.2. Визначає на основі встановлених рецептур закладання та вихід готової продукції.
2.3. Визначає ціни на кулінарну продукцію та покупні товари з урахуванням місць їх реалізації.
2.4. Здійснює, по мірі змінення цін на продукти-складники та сировину, перерахунок цін на готову продукцію.
2.5. Веде реєстрацію калькуляційних карток в установленому порядку.
2.6. Складає на основі заявок завідувача виробництва або шеф-кухаря розрахунок необхідної кількості продуктів для виготовлення страв, напівфабрикатів та кулінарних виробів.
2.7. Здійснює вибірку з товарних звітів та веде оперативний облік вироблених страв та готової продукції.
2.8. Бере участь в інвентаризації товарно-матеріальних цінностей.
3. Права
Для виконання своїх функцій калькулятор має право:
3.1. Подавати на розгляд головного бухгалтера (іншого керівника) пропозиції щодо вдосконалення роботи, пов’язаної з обов’язками, що передбачені цією посадовою інструкцією.
3.2. Підписувати та візувати відповідні документи у межах своєї компетенції.
3.3. Вимагати від працівників закладу харчування надання документів, необхідних для виконання своїх посадових обов’язків.
3.4. Звертатися до керівництва закладу харчування з питань забезпечення організаційно-технічних умов, необхідних для належного виконання своїх посадових обов'язків.
4. Відповідальність
Калькулятор несе відповідальність за:
4.1. Невиконання або неякісне виконанням своїх обов'язків у відповідності до цієї посадової інструкції.
4.2. Неправильне оформлення документів.
4.3. Заподіяння матеріальної шкоди закладу харчування з власної вини в межах, встановлених законодавством України.
4.4. Недотримання правил і норм охорони праці, пожежної безпеки, внутрішнього розпорядку.
4.5. Оцінювання роботи калькулятора здійснює головний бухгалтер закладу харчування з урахуванням повноти, якості та своєчасності здійснення ним своїх посадових обов'язків.
5. Повинен знати
Калькулятор повинен знати:
5.1. Правила роботи підприємств громадського харчування.
5.2. Правила користування збірниками рецептур страв та кулінарних виробів.
5.3. Норми складання та виходу готової продукції.
5.4. Ціни на сировину та напівфабрикати.
5.5. Націнки та правила користування ними
5.6. Порядок та правила розрахунку (калькулювання) відпускних цін на кулінарну продукцію та покупні товари.
5.7. Порядок оформлення калькуляційних карток та їх облік
5.8. Порядок проведення інвентаризації товарно-матеріальних цінностей
5.9. Правила експлуатації комп’ютерної та розрахунково-обчислювальної техніки
5.10. Правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.
6. Кваліфікаційні вимоги
Повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Без вимог до стажу роботи.

Коментарів ще немає