Посадові інструкції
21.12.2022

Посадова інструкція завідувача оранжереї

9

 

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________»

(назва підприємства)

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________»

підпис       Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 «__» ________ 20__ р.

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

завідувача оранжереї

(Код КП – 1221.2)

 

1. Загальні положення

1. Завідувач оранжереї належить до професійної групи "Керівники".

2. Призначення на посаду завідувача оранжереї та звільнення з неї здійснюється наказом керівника підприємства за поданням __________________ з дотриманням вимог Кодексу законів про працю України та чинного законодавства про працю.

3. Завідувач оранжереї безпосередньо підпорядковується _______________.

4. ______________________________________________________________

______________________________________________________________________.

5. ______________________________________________________________

______________________________________________________________________.

 

2. Завдання та обов'язки

Завідувач оранжереї:

1. Організовує роботу спеціалістів оранжереї для виконання виробничих завдань.

2. Здійснює контроль за додержанням агротехніки вирощування квіткових культур.

3. Розробляє поточні та перспективні плани роботи оранжереї.

4. Контролює стан ґрунту, температури, вологості, провадить дослідні замірювання.

5. Здійснює збирання, аналіз та систематизацію техніко-економічної та агрономічної інформації.

6. Своєчасно оформлює обліково-звітну документацію та подає її у відповідні підрозділи підприємства.

7. Здійснює контроль за справністю і раціональним використанням технологічного обладнання оранжереї, якістю та економним витрачанням садивного матеріалу, хімікатів, збереженням матеріальних цінностей.

8. Забезпечує працівників оранжереї інвентарем, інструментами, садивним та іншими матеріалами, спецодягом та індивідуальними засобами захисту відповідно до діючих норм.

9. Бере участь у роботі кваліфікаційної комісії, здійснює роботу для підвищення кваліфікації кадрів.

10. Контролює додержання працівниками правил і норм охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

11. _____________________________________________________________

______________________________________________________________________.

12. _____________________________________________________________

______________________________________________________________________.

13. _____________________________________________________________

______________________________________________________________________.


3. Права

Завідувач оранжереї має право:

1. Ознайомлюватися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються його діяльності.

2. Здійснювати взаємодію з керівниками всіх структурних підрозділів підприємства.

3. В межах своєї компетенції підписувати та візувати документи.

 

4. Вносити на розгляд керівника підприємства пропозиції по вдосконаленню роботи, пов'язаної з обов'язками, що передбачені цією інструкцією.

5. Вимагати та отримувати у керівників структурних підрозділів та фахівців інформацію та документи, необхідні для виконання його посадових обов'язків.

6. Залучати фахівців усіх структурних підрозділів до виконання покладених на нього завдань.

7. Вимагати від керівництва підприємства сприяння у виконанні обов'язків і реалізації прав, що передбачені цією інструкцією.

8. ______________________________________________________________

______________________________________________________________________.

9. ______________________________________________________________

______________________________________________________________________.

 

4. Відповідальність

Завідувач оранжереї несе відповідальність:

1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, що передбачені цією посадовою інструкцією, - в межах, визначених чинним законодавством України про працю.

2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.

3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.

4. ______________________________________________________________

______________________________________________________________________.

5. ______________________________________________________________

______________________________________________________________________.

 

5. Завідувач оранжереї повинен знати:

1. Постанови, накази, розпорядження, вказівки органів вищого рівня.

2. Нормативні та інші керівні матеріали щодо виробничо-господарської діяльності підприємства.

3. Біологію квіткових культур.

4. Основні агрономічні вимоги до умов вирощування квіткових культур.

5. Технологію вирощування квіткових рослин у регіоні (готування земельної суміші, підготовка ґрунту, сівба та садіння рослин, порядок поливання, розпушування, підживлення, обробка рослин отрутохімікатами).

6. Підготовку квіткової продукції до зберігання та реалізації.

7. Правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

8. ______________________________________________________________

______________________________________________________________________.

9. ______________________________________________________________

______________________________________________________________________.


6. Кваліфікаційні вимоги

- Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр або спеціаліст). Післядипломна освіта у галузі управління. Стаж роботи за професією агронома або майстра зеленого господарства не менше 3 років.

- _______________________________________________________________

______________________________________________________________________.

 

7. Взаємовідносини (зв'язки) за посадою

1. За відсутності завідувача оранжереї його обов'язки виконує заступник (за відсутності такого - особа, призначена у встановленому порядку), який набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.

2. Для виконання обов'язків та реалізації прав завідувач оранжереї взаємодіє:

2.1. З _____________________ з питань:

________________________________________________________________

______________________________________________________________________.

2.2. З _____________________ з питань:

________________________________________________________________

______________________________________________________________________.

2.3. З _____________________ з питань:

________________________________________________________________

______________________________________________________________________.

 

Доступ до матеріалу надається лише
передплатникам платформи

Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, .
Або , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.

9

Коментарі

Коментарів ще немає

Накази
06.10.2025

Наказ про проведення щорічної інвентаризації

1

5110

Накази
10.09.2025

Наказ про облікову політику ТОВ

2

5618

Листи, довідки
15.10.2025

Довідка-розрахунок нарахування та сплати ЄСВ

1

4633

Інше
29.06.2025

Табель обліку використання робочого часу

9000

Облікові документи
02.06.2025

Відомість нарахування заробітної плати

2

4242