Робоча інструкція кондитера ( 3-й розряд)
|
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «_______________» (назва підприємства)
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «________________» підпис Ім’я ПРІЗВИЩЕ «__» ________ 20__ р. |
Робоча інструкція кондитера ( 3-й розряд)
(Код КП - 7412)
I. Загальні положення
1. Кондитер належить до професійної групи "Робітники".
2. Призначення на посаду кондитера та звільнення з неї здійснюється наказом директора підприємства з дотриманням вимог Кодексу законів про працю України.
3. Кондитер безпосередньо підпорядковується ________________________.
4. ______________________________________________________________
______________________________________________________________________.
II. Завдання та обов'язки
Кондитер:
1. Готує прості масові торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні вироби з нанесенням трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладним поєднанням фарб із різних видів сировини (борошняної, сирної маси або морозива).
2. Виготовляє різні види тіста, кремів, начинок, фаршів.
3. Готує напівфабрикати, штампує, формує та викладає вироби на листи.
4. Оздоблює вироби помадкою, марципаном, шоколадом, кремом тощо.
5. Передає на гартування вироби з морозива.
6. Випікає (смажить) вироби.
7. Визначає готовність тістових заготовок до випікання, садить їх у піч або у варильні (пекарські) шафи, стежить за процесом випікання, закінченням випікання (варіння) виробів, виймає їх, охолоджує.
8. ______________________________________________________________
______________________________________________________________________.
III. Права
Кондитер має право:
1. Вносити на розгляд безпосереднього керівника пропозиції по вдосконаленню роботи, пов'язаної з обов'язками, що передбачені цією інструкцією.
2. В межах своєї компетенції повідомляти безпосередньому керівнику про всі недоліки, виявлені в процесі його діяльності, та вносити пропозиції щодо їх усунення.
3. Вимагати від керівництва підприємства сприяння у виконанні ним посадових обов'язків.
4. ______________________________________________________________
______________________________________________________________________.
IV. Відповідальність
Кондитер несе відповідальність:
1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, що передбачені цією інструкцією, - в межах, визначених чинним законодавством України про працю.
2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.
3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.
4. ______________________________________________________________
______________________________________________________________________.
V. Кондитер повинен знати:
1. Асортимент, рецептури і технологію виготовлення простих тортів, тістечок, поштучних кондитерських і хлібобулочних виробів масового попиту, включаючи заміс тіста і виготовлення кремів, начинок, вимоги до їх якості.
2. Гатунок борошна, його хлібопекарські якості.
3. Способи і прийоми оформлення виробів, техніку нанесення трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладним поєднанням фарб.
4. Техніку і способи оздоблення виробів помадкою, марципаном, шоколадом, кремом.
5. Режим і тривалість випікання (смаження) виробів.
6. Правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі.
7. Правила роботи підприємств громадського харчування.
8. Санітарні правила для підприємств громадського харчування.
9. Основи раціональної організації робочих місць.
10. Правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.
11. _____________________________________________________________
______________________________________________________________________.
VI. Кваліфікаційні вимоги
- Повна або базова загальна середня освіта. Професійно-технічна освіта або одержання професії безпосередньо на виробництві. Без вимог до стажу роботи.
- _______________________________________________________________
______________________________________________________________________.

Коментарів ще немає